ActualitateFlash

Peste 500 de vizitatori, în două luni, la Muzeul Aurului

02 muzeul aurului brad (130)

Sorina Popa

La două luni şi jumătate de la redeschiderea Muzeului Aurului din municipiul Brad, proprietarul acestuia, Compania Minvest, a făcut un bilanţ, vizavi de numărul  celor care i-au trecut pragul.
Muzeul Aurului a fost redeschis anul trecut, pe 4 decembrie, după ce imobilul care adăposteşte exponatele a fost complet reabilitat şi modernizat. Cele peste 1.500 de exponate din aur nativ, precum şi cele peste 500 de minerale rare fac din acest muzeu un unicat în întreaga lume.
Potrivit directorului general al Companiei Minvest Deva, Daniel Andronache, din decembrie şi până în prezent, peste 500 de persoane au vizitat Muzeul Aurului din municipiul Brad. „În această perioadă, s-au încasat 4.500 de lei din vânzarea biletelor de intrare”, a declarat directorul Daniel Andronache. Consiliul de Administraţie al Companiei Minvest, proprietara Muzeului Aurului, a stabilit preţurile de intrare la 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari şi studenţi, iar copiii sub 14 ani trebuie să achite 5 lei ca să viziteze muzeul.
Colecţia mineralogică din Brad, cunoscută sub denumirea de Muzeul Aurului, este unică pe mapamond. Ea a fost fondată în urmă cu mai bine de 100 de ani, timp în care exponatele au ajuns la peste 2.000, ele provenind din foarte multe ţări, de pe toate continentele.

One thought on “Peste 500 de vizitatori, în două luni, la Muzeul Aurului

  • -este bun articolul;-[-dar nu chiar asa ]-mai sunt bolivienii vere ,peruanii vere,columbienii vere]-citeste cartea ”PRECOLUMBIEMNII”-Acuma acei oameni pe care spaniolii[-CORTEZ ]i-a omorat,le-au furat aurul,le au dat boli venerice.-au si avantaje america de sud.–BRAZILIA ARE MULTE TITLURI CA C.M. ,IAR VENEZUELA ,TOT TIMPUL CASTIGA LOCUL 2-3 LA ”MISS”-pe planeta asta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura