Magdalena Șerban
Unul dintre cele mai așteptate programe investiționale pentru comunitatea din Pestișu Mic este cel legat de alimentarea cu apă în regim centralizat. Astfel, conducerea locală a rezolvat acest deziderat, în timpul actualului mandat depunând și totodată câștigând finanțare prin axa guvernamentală „Anghel Saligny”, iar în acest fel reușind materializarea obiectivului.
În scurt timp, canalizarea
„A fost o prioritate administrativă, dorind să o ducem la îndeplinire din fonduri atrase. Bugetul local nu este atât de elastic încât să ne hazardăm la investiții majore, cu bani mulți, iar ca să le putem avea, depunem proiecte pe filierele de finanțare care ne sunt puse la dispoziție (europene sau guvernamentale). Pentru apă am accesat programul ((Anghel Saligny)) și a fost câștigător pentru noi. Astfel, recent au debutat și lucrările în teren la alimentarea cu apă a satelor Pestișu Mic, Josani, Valea Nandrului, Nandru și Almașu Mic, în sumă totală de 12.974.064,89 lei. Neexistând rețea, oamenii se foloseau de fântânile din gospodării, dar au fost și veri în care au avut probleme cu seceta, noi, ca administrație, fiind puși în situația de a le da o mână de ajutor, ducându-le apă cu cisterna. Fără apă, o comunitate nu se poate descurca. Prin urmare, devenise primul punct pe lista noastră investițională pe care urma să o implementăm. Nu se știe ce vremuri vin și pânza freatică dacă va face sau nu necazuri pe viitor. Este un obiectiv care chiar ne împlinește administrativ, alături de cel ce prevede canalizarea. Și în acest caz, neexistând rețea, se impunea soluționarea cât mai repede. Localnicii apelează la fose septice, dar vom acoperi și această necesitate, urmând să înceapă și lucrările la rețeaua de canalizare. Au fost incluse satele Pestișu Mic, Josani, Valea Nandrului, Nandru și Almașu Mic, iar investiția cifrează 21.058.108,03 lei. Am câștigat-o tot prin Anghel Saligny”, a transmis Daniel Dobruţchi (foto), primarul din Peştişu Mic.
Ce înseamnă
Reamintim că Programul „Anghel Saligny” se desfășoară în perioada 2021-2028, având o valoare de 50 de miliarde de lei. Astfel, România are oportunitatea uriașă ca fiecare unitate administrativ-teritorială să-și poată dezvolta utilitățile publice, în vederea atragerii investitorilor strategici care să genereze locuri de muncă și venituri către bugetul local, venituri din care se pot asigura cotele de cofinanțare pentru alte noi investiții, intrând într-un cerc de modernizare extrem de profitabil pentru întreaga comunitate.
Vorbesc cârcotașii că un personaj de la noi, mare și tare de la o vreme,…
Dorin Gligor, directorul general al Apa Prod Pentru că Apa Prod SA a semnat contractul…
Florin O., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată, împreună cu alți…
Mai mulți experți în domeniul riscurilor globale au avertizat că omenirea ar trebui să își…
Polițiștii, din nou la datorie! Ei au efectuat o razie pentru asigurarea unui climat de…
Individul a reușit cu ajutorul unei foste iubite să fure conturile de pe rețelele sociale…