FlashPolitica si administratie

Petru Mãrginean: „Nemernicia, şmecheria şi prostia vor sã domine România!”

05 petre marginean (2)Volodia Macovei

Chiar dacă Primăria Deva, împreună cu conducerea Aqualand, a fost de acord să facă investiţii suplimentare la staţia de cogenerare care a stârnit protestul unui grup de cetăţeni din zonă, opoziţia faţă de complexul acvatic nu a încetat. Astfel, decizia de acordare a unei noi autorizaţii de mediu, ce trebuia luată în 11 septembrie, a fost amânată în urma unei contestaţii a aceluiaşi grup.
Protest gen Roşia Montană lângă Aqualand?
Primarul Devei, Petru Mărginean (foto), a organizat ieri o întâlnire cu presa în cadrul căreia a declarat că nu mai înţelege opoziţia acelui grup de cetăţeni, în condiţiile în care vrea să facă investiţii, care să rezolve fostele revendicări privind poluarea fonică în zona Aqualand. „Nu mai înţeleg ce vor aceşti oameni şi organizaţia care îi susţine. Mă văd obligat să spun că, iată, nemernicia, şmecheria şi prostia vor să domine România. Dar nu vor reuşi, suntem vigilenţi şi indiferent cine, în comunitate, reprezintă interesele meschine ale unui grup, vom face în aşa fel, încât majoritatea, din banii căreia s-a făcut o investiţie, a noastră, a tuturor, să câştige, pentru că are dreptate. Am fost de acord să continuăm să rezolvăm lucrurile delicate: deficienţe de construcţie şi acel motor de cogenerare, pentru care am găsit o soluţie. Suntem deschişi şi chiar am vorbit şi cu agenţia de mediu şi cu consultanţi din Olanda, din Belgia şi am găsit variante cu costuri destul de mici. Dar ce se doreşte? Un protest de genul Roşia Montană lângă Aqualand?”, a declarat, supărat, primarul Petru Mărginean.
Nici retehnologizarea nu mulţumeşte
Conform celor prezentate de primar, miercuri trebuia să se elibereze noul acord de mediu pentru staţia de cogenerare. Dar lucrurile s-au complicat din nou. „Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Hunedoara a solicitat retehnologizarea staţiei de cogenerare, deşi expertizele judiciare efectuate în timpul procesului au arătat că nu există depăşiri ale indicatorilor de calitate a mediului. Aqualand s-a conformat şi a depus solicitare în vederea emiterii acordului de mediu pentru proiectul retehnologizare şi modernizare pentru protecţia fonică la staţia de cogenerare. A fost parcursă procedura în conformitate cu legislaţia în vigoare, urmând ca ieri (11 septembrie, n.r.) să fi fost eliberată decizia de încadrare. Dar, având în vedere că a fost înregistrată, în 9 septembrie, o reclamaţie împotriva proiectului din partea aceluiaşi grup de cetăţeni din Deva, sprijiniţi de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM), eliberarea documentului a fost amânată. APM Hunedoara urmează ca, în termen de 10 zile, să convoace o şedinţă unde vor fi analizate aspectele reclamate şi se va anunţa dacă se menţine sau se modifică decizia pentru care s-a depus contestaţia”, mai spune Mărginean.
Pericol pentru rezultatele firmei
Primarul a concluzionat că va continua să susţină, indiferent de contestări, complexul acvatic devean: „Aqualand nu va muri, indiferent ce vor unii. Că le-a promis fostul primar energie electrică gratis? Nu mă interesează. Eu sunt reprezentantul unei majorităţi din Deva care doreşte Aqualand. Sunt cetăţeni din judeţele vecine care vin aici, se bucură de existenţa acestui complex, şi noi trebuie să închidem Aqualand, pentru a face pe plac cuiva? Şi ce avem bun să stricăm? Cred că avem de-a face cu persoane răuvoitoare, rău intenţionate”.
Managerul complexului, Irinel Faur, a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că aceste întârzieri pun în pericol situaţia economică a Aqualand. „Eu nu cred că APM nu ne va da acest acord. Numai că, cu cât se prelungeşte acest termen, cu atât cheltuielile sunt mai mari, pentru că iată, vremea se răceşte. APM ne-a cerut să oprim acel motor de cogenerare. Am făcut-o. Cât a fost vară, ne-am descurcat. În momentul de faţă am scos o situaţie la finalul lunii iunie şi vreau să spun că, cu toate problemele şi eforturile, am reuşit să scoatem societatea pe profit. Dar, cu toate aceste piedici care continuă să existe, nu ştiu cum vom ieşi la sfârşitul anului”, a declarat Irinel Faur.
În acest moment, se aşteaptă decizia pe care APM o va lua în următoarele 10 zile.

5 comentarii la „Petru Mãrginean: „Nemernicia, şmecheria şi prostia vor sã domine România!”

  • Dar faptul ca ați pasat problema câinilor vagabonzi către o organizație, cum se numește?! Spălare pe mâini, nu? Și cum adică „vor fi eliberați pe stradă după 6 zile”!? Ce-i Deva asta? Codru? Cățelărie? Padoc?

  • De ce nu aveti curajul d-le Primar s-a intrebi pe cetatenii care au fost sa faca baie , au curaj s-a faca miting pentru sustinerea functionarii bazinului ?

  • Foarte bine faci domnule primar, apara-i pe cei multi care te-au votat iar pe astia de langa aqualand termina-i de tot, ce tot vor?
    pai cum? sa ne domine niste „nemernici” si smecheri? eu zic sa le bagi furtunul ala care evacueaza apa din aqualand in strada Horea intr-o gura de canal si blocheaza 2 benzi de circulatie, direct in gradinile lor. Rezolvi mai multe probleme cu aceasta miscare: furtunul e mai scurt, nu mai blochezi benzile de circulatie, capacul de camin e pus la locul lui si le zici alora ca le dai apa gratis. Da proiectul asta cu evacuarea apei prin furtun intins pe carosabil pana in strada Horea intr-o gura de canal cred ca poti sa-l brevetezi si sa-l prezinti ca lucrare de doctorat, din cate stiu esti inginer instalator in constructii si ai studiat si 6 ani in loc de 5. Se vede ca ai aprofundat foarte bine studiile, apar si rezultatele acum peste ani. Dom’ primar, nu intelg chestia aia cu zgomotul, spui ca nu-i zgomot dar platesti din bani publici proiectanti din Olanda si Belgia ca sa reduca zgomotul. Chiar nu pot intelege.

  • Vorbeste primarul care e girat nu de unul, ci de doi securisti: Molot si Felix Voiculescu

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura