Plângere la DNA împotriva Consiliului Local Petroşani?

Maximilian Gânju

Întreg legislativul local din Petroşani ar putea da cu subsemnatul la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru un împrumut bancar cu care se finanţează lucrările în baza proiectului de dezvoltare a Staţiunii Parâng.

Formulată, dar încă nedepusă
Cei 19 consilieri locali din municipiul Petroşani s-ar putea vedea nevoiţi să dea declaraţii la DNA, după ce a fost depusă o sesizare în care aleşii sunt învinovăţiţi că au aprobat un proiect prin care să se acceseze un împrumut bancar. Potrivit unor surse, plângerea ar fi fost motivată cum că „municipalitatea s-a împrumutat pentru a finanţa o investiţie de pe urma căreia beneficiază şi o firmă privată”, făcându-se referire la asocierea în participaţiune dintre Consiliul Local Petroşani şi constructorul domeniului schiabil Parâng, Kranz Eurocenter. Aleşii au aprobat recent o hotărâre de Consiliu Local, prin care va contracta un credit în valoare de 15 milioane de lei. Banii sunt utilizaţi atât pentru proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în Parâng, cât şi pentru modernizarea ambulatoriului de la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Surse din administraţia locală susţin că au auzit de o plângere, dar care „din anumite motive a fost formulată, dar încă neînregistrată”, ea urmând să ajungă la DNA Alba astăzi sau mâine.

Nu s-a încălcat legea

Administratorul public al municipiului Petroşani, Marian Popescu, cel care se ocupă direct de investiţia din Staţiunea Parâng, susţine că aleşii nu au încălcat legea când au aprobat împrumutul. „Bugetul statului când dă un leu spune «în completarea bugetului local». Suntem obligaţi prin lege să contribuim noi întâi şi pe urmă bugetul de stat. N-am făcut vreodată o plată din bugetul de stat fără să achităm şi noi o mică parte. Încă de la început, aşa s-a finanţat proiectul. (…) Consiliul a adoptat respectiva hotărâre în conformitate cu legea. An de an, am alocat bani şi acum am hotărât să dăm mai mult, să facem un împrumut, pentru că nu avem atâţia bani. Banii sunt pentru telescaunul TS3, ca să-l terminăm şi-i recuperăm din încasări dacă merge TS3. Dacă aveam bani noi, puteam termina toată lucrarea din bugetul local. Cine a făcut-o (n.r. sesizarea) înseamnă că nu a ştiut legea deloc. Consilierii au votat în unanimitate şi a fost avizat şi de către consilierii juridici. Nu se greşeşte în halul ăsta şi legea este foarte clară. N-au avut de lucru şi asta este. Probabil că şi DNA-ul o să ne contacteze şi o să ne ceară ceva, dacă se confirmă”, a declarat Popescu.
Proiectul din Parâng continuă pe banii constructorului şi ai Primăriei, pentru că de la Guvern nu s-a mai alocat nici un leu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago