Cei 540 de disponibilizaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, dacă cifra nu se va modifica în planul de reorganizare, vor primi doar jumătate din suma încasată de cei care au plecat din sistem la ultima concediere colectivă. Acest lucru a fost prevăzut în noul contract colectiv de muncă la nivelul CEH, iar liderii sindicali spun că au vrut să împace ambele tabere, în condiţiile în care plăţile compensatorii ar trebui plătite din bugetul companiei. „Salariile compensatorii au fost reduse la jumătate faţă de ceea ce a fost înainte. Ar fi minimum patru milioane de euro pe care ar trebui să-i plătească angajaţii care rămân în sistem, salariaţii CEH. Am încercat un echilibru între cele două categorii. Să nu-i lăsăm cu buzunarele goale nici pe cei care pleacă şi nici pe cei care rămân”, a declarat preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica. Vechiul CCM prevedea ca fiecare disponibilizat să primească între trei şi 12 salarii brute lunare pe companie, în funcţie de vechime. Compania a amânat până acum programul de disponibilizări, pentru că nu avea banii necesari. Fiecare disponibilizat ar fi beneficiat de sume cuprinse între 9.600 şi 38.400 de lei, dacă sumele nu ar fi fost înjumătăţite. (M. Gânju)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
am doar doua obiectii la ce se intampla
1. cei ce vor pleca nu vor mai fi 540 ci multi mai putini . cu banii astia nu vor mai convinge pe nimeni , poate vor fi 100 care se apropie de pensie si le convine, dar cu acestia nu se vor face mari economii pentru ca oricum se retrageau peste 2-3 ani.
2. nu cei ce vor ramane vor platii salariile compensatorii , disponibilizarile trebuiau facute din ajutorul de stat , bani aprobati de CE. cei ce ar ramane ar putea beneficia de cresteri salariale din economia realizata peste 1 an . dar nica crede ca poate sa prosteasca pe oricine, el crede ca cu acesti bani opriti de la cei ce trebuiau disponibilizati , ar lua carbune din import iar dupa vanzarea energiei acesti bani ar ajunge in sectorul minier( doar ei produc carbunele , nu ?). sper ca CE sa se sesizeze, poate vom avea si o amenda din partea lor