Comunitate

Poartă de intrare nouă la Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Natalia Bumbac04 sit sarmiz

Unul dintre principalele proiecte ale Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara din acest an este realizarea unei construcţii care să servească drept poartă de intrare la situl arheologic al cetăţii Sarmizegetusa Ulpia Traiana. La şedinţa de vineri a CJ Hunedoara a fost aprobat studiul de fezabilitate privind construirea acestui obiectiv. În prezent, în locul respectiv există două construcţii provizorii din lemn care servesc drept spaţii de alimentaţie publică, dar şi spaţiile pentru parcarea autoturismelor nu sunt suficiente.
„Studiul de fezabilitate a fost întocmit de un arhitect, căruia îi aparţine şi ideea designului porţii. Noua construcţie a fost gândită în aşa fel, încât să nu pună în umbră Amfiteatrul, de aceea a fost prevăzută şi cu spaţiu subteran care să poată fi utilizat pentru anumite manifestări. Va fi o construcţie unde se vor îmbina elemente noi şi vechi, care, cu siguranţă, va fi pe placul iubitorilor de antichităţi şi construcţii antice. Am vizualizat o proiecţie 3D a clădirii şi pot să spun că arată foarte bine”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
Conform studiului de fezabilitate întocmit de specialişti, construcţia va fi structurată pe două nivele, subsol şi parter, la care se va adăuga un spaţiu de parcare a autoturismelor. Poarta de intrare în situl arheologic Sarmizegetusa Ulpia Traiana va avea o casă de bilete, un spaţiu multifuncţional amenajat la subsol, unde se vor putea organiza şedinţe, miniconferinţe etc, o cafenea, grupuri sanitare, un birou pentru arheologi, un spaţiu tehnic. Trebuie menţionat că administraţia judeţului desfăşoară un proiect amplu din fonduri europene privind refacerea Amfiteatrului roman din incinta sitului arheologic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura