Actualitate

Polițiștii nu renunță la proteste. Pentru unii mumă, pentru alții, ciumă

Vineri, 10 ianuarie, va fi un nou pro­test la Penitenciarul Deva. Polițiștii de acolo sunt nemulțumiți și „nu mai to­le­răm ipocrizia guvernanților”.
„Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar și Federația Sindicatelor din Ad­ministrația Națională a Peniten­ci­a­relor au ales să continue protestul de­clan­șat în 20 decembrie 2024, fiind în plin refuz de muncă suplimentară. Nu vom renunța până când nu ne va fi apli­cată integral Legea 153/2017”, arată Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

La limită
Sindicaliștii susțin că „nu structura de apărare a adus țara în situația actuală”.
„Numărul minim de posturi necesare în Poliția Penitenciară este de 20.000, conform standardelor aprobate. În pre­zent, sunt ocupate aproximativ 13.000 din 16.050 prevăzute. Cu toate acestea, guvernul blochează concursurile. Asi­gu­răm misiunile la limita prevederilor le­gale prin lipsa personalului, punând în pericol extrem siguranța personalului, dar şi a locurilor de deținere.
În timp ce celorlalte categorii de pen­sionari le-au fost actualizate anual cuan­tumul pensiilor, cu prisos magistraților, pensionarilor militari de la apariția legii 223/2015 nu le-a fost actualizat cuan­tu­mul pensiei decât în 3 rânduri cu rata infla­ției, iar a patra actualizare a fost cu apli­carea a doua tipuri de procent: 10% pentru pensiile sub 3.000 de lei şi 2,5% pentru pensiile peste 3.000 de lei.
Refuzul muncii suplimentare va de­monstra că Poliția Penitenciară se men­ține funcțională doar pentru că salariații acceptă să presteze muncă su­pli­men­tară într-un volum unic în România.

Cerem:
1. Aplicarea în integralitate a preve­de­rilor Legii-cadru nr 153/2017 şi familiei ocu­paționale apărare, ordine publică şi siguranță națională
2. Menținerea în plată a drepturilor sa­lariale ce vizează plata majorării pentru munca suplimentară si a majorării pen­tru munca în repaus săptămânal, săr­bă­tori legale şi în celelalte zile în care, în con­formitate cu prevederile legale în vi­goare, nu se lucrează
3. Aplicarea legii pensiilor militare în con­formitate cu modificările legislative promovate prin lege la Senat în luna no­iembrie 2024
4. Actualizarea și indexarea pensiilor militare de la 1 ianuarie 2025
5. Plata normei de hrană la valoarea actualizata, fără plafonări
6. Plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări
7. Aprobarea celor 1600 de posturi convenite cu Primul-ministru al Româ­niei in Ianuarie 2024 şi deblocarea pos­tu­rilor vacante pentru a fi ocupate prin con­curs, astfel încât să putem să ne des­făşurăm activitatea în condiții de si­guranță
8. Plata sporului prevăzut de OUG 26/2024
9. Plata voucherelor de vacanță.
„Decizia de reluare a activităților sau de menținere a refuzurilor de muncă su­plimentară aparține sindicatelor organi­za­toare și va reprezenta voința mem­brilor de sindicat semnatari. Ce am început de miercuri, 25 decembrie 2024 reprezintă dovada pentru guvernanți că suntem determinați să încetăm acti­vi­tățile. Guvernul României va trebui să identifice soluții pentru aplicarea în totalitate a drepturilor salariale în plată la 31 decembrie 2024, altfel va trebui să găsească alternative pentru misiunile de pază, escortare și supraveghere din penitenciare!”, se mai arată în co­mu­ni­ca­tul semnat de președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Petre Florin Șchiopu. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura