În urma incendiului puternic de la Chişcădaga a fost necesară recoltarea de probe din aer, pentru a vedea cât de mult a fost afectat mediul din satul Chişcădaga, din cauza fumului degajat în timpul arderii.
Imediat după lichidarea incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara a luat probe din aer, iar rezultatele analizelor nu arată deloc bine. Potrivit informaţiilor furnizate de directorul APM Hunedoara, Georgeta Barabaş, trei indicatori au suferit modificări. Mai precis, din analize reiese că a fost depăşită concentraţia de praf, oxizi de sulf şi oxizi de azot. Acestea nu fac decât să confirme gradul de degradare al aerului şi impactul evenimentului asupra comunităţii. Tocmai de aceea, având în vedere că locuitorii din zona respectivă au avut de suferit din cauza poluării rezultate în urma incendiului, aceştia au dreptul să se adreseze instanţei de judecată, pentru a cere despăgubiri firmei Thermo Recycling, responsabilă de producerea poluării. De asemenea, nu doar aerul a fost afectat, ci şi pârâul Căian din imediata apropiere a fabricii de ciment de la Chişcădaga, dar şi solul unde au ars deşeurile. Toate cele trei elemente ale mediului înconjurător au avut de suferit.
Reamintim că societatea care prepară combustibil alternativ pentru fabrica de ciment Chişcădaga, Thermo Recycling, a fost amendată pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu deţinută şi a primit şi avertisment pentru că nu a respectat prevederile privind calitatea aerului înconjurător. Mai mult, trebuie să respecte anumite obligaţii impuse de Garda de Mediu Hunedoara.
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…
View Comments
Nu va e rusine?! Toata lumea stie ca Barabasa mănâncă din acelasi blid cu Bobora...Oare autoritatile nu se pot sesiza ?