Categories: ActualitateFlash

Poneiul Dodo, bucuria copiilor la Târgul de Crãciun din Deva

Natalia Bumbac

Copiii devenilor care vor vizita Târgul de Crăciun din centrul oraşului au posibilitatea să încerce ceva inedit – o plimbare cu o sanie adaptată vremii de afară (pe roţi sau pe tălpi, când este zăpadă), trasă de un ponei. Sau, de ce nu, chiar o plimbare în şaua căluţului. Este oferta pe care o pune la dispoziţia micuţilor Robert Moroşanu, proprietarul unui ponei pe nume Dodo, şi care a venit la târg din propria iniţiativa. Este al doilea an în care hunedoreanul participă la Târgul de Crăciun de la Deva, anul trecut, bucurându-se de mult succes în rândul copiilor, care au stat la coadă pentru a aştepta să se plimbe cu atelajul tras de ponei.

Are clienţi fideli printre copii
Robert Moroşanu, originar din Silvaşu de Jos, se ocupă de creşterea poneilor de aproximativ trei ani de zile. Primul animal l-a cumpărat pentru fiul său, pentru familie şi pentru agrement. La îndemnul unor cunoştinţe, care aveau copii în oraş, i s-a sugerat să încerce o variantă prin care să poată oferi mai multor copii bucuria de a se plimba cu un ponei, dar şi de a încerca un exerciţiu de echitaţie. Primele ieşiri le-a avut la zilele oraşelor din judeţul Hunedoara şi la aniversările unor copii. “Prezenţa cea mai importantă a fost anul trecut la Târgul de Crăciun din Deva. Pot spune că am avut mult succes, copiii erau de-a dreptul fascinaţi, pentru că nimic nu se poate compara cu o plimbare cu un ponei viu. Anul trecut, am venit din propria iniţiativă, pentru că nu era nimic care să-i atragă şi pe cei mici. Le-am propus celor de la primărie, iar ei au fost de acord cu oferta mea de a participa la târg. La ediţia de anul acesta a târgului, am revenit şi să ştiţi că sunt mulţi copii care mă cunosc de anul trecut şi m-au aşteptat să vin”, a afirmat Robert Moroşanu.

A fost Moş Crăciun anul trecut
Pe lângă creşterea poneilor, hunedoreanul mai are şi alte pasiuni. Acesta execută diverse lucrări în lemn, cum ar fi mobilierul de grădină şi nu doar atât. Tot el îşi confecţionează săniuţele cu care îi plimbă pe copii, dar şi toate accesoriile necesare, cum ar fi hamurile sau şaua, iar despre ponei ne-a povestit minute în şir, fiind un bun cunoscător al micilor animale. „Poneii trebuie îngrijiţi cu multă atenţie, sunt nişte animale receptive, inteligente, dar unii dintre ei pot fi şi încăpăţânaţi şi trebuie să ştii cum să te comporţi cu ei. Spre exemplu, Dodo are o lună de zile de când am pus prima dată hamul pe el, dar se comportă bine, nu a avut probleme de deprindere. Poneii, deşi sunt mici, sunt animale puternice, au jumătate cât puterea unui cal. Anul trecut am traversat tot oraşul cu poneiul, era altul decât Dodo, pentru a duce cadouri acasă la copii, eu fiind îmbrăcat în Moş Crăciun”, ne-a mărturisit hunedoreanul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

SALINOTERAPIA, acum la SANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE GEOAGIU

Cum pot beneficia GRATUIT locuitorii județului Hunedoara si nu numai de beneficiile AERULUI SĂRAT ?…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

o zi ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

o zi ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

o zi ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

o zi ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

o zi ago