Cu mult timp în urmă, în secolul al XVIII-lea, a trăit Valentina Vassilyev, soția unui fermier din Rusia. Iar povestea de viață a rusoaicei a făcut rapid înconjurul lumii. Și asta pentru că femeia a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a adus pe lume 69 de copii, născuţi între anii 1725 şi 1765.
Țineau evidența nou născuților
A rămas însărcinată de 26 de ori şi a adus pe lume 16 perechi de gemeni, şapte seturi de tripleţi şi patru seturi de cvadrupleţi. În total, 69 de bebeluşi au fost născuţi între anii 1725 şi 1765, dintre care 67 au supravieţuit. Cazul rar a fost semnalat într-o scrisoare trimisă autorităţilor din Moscova, pe data de 27 februarie 1782 de către reprezentanţii Mânăstirii Sf. Nicolae, din Rusia, care țineau evidenţa tuturor copiilor născuţi în acea perioadă.
Potrivit informațiilor furnizate, Feodor Vassilyev avea copii proveniți din două mariaje. În afara celor 69 de copii pe care i-a avut alături de Valentina, bărbatul a mai avut alți 18 copii cu cea de-a doua sa soție. Aceasta ar fi adus pe lume două seturi de tripleţi și şase perechi de gemeni.
”În ziua de 27 februarie 1782, a sosit la Moscova informația venită de la Mănăstirea Nikolsk, care înștiința că un fermier din districtul Shuya, Feodor Vassilyev, care se căsătorise de două ori, avea 87 de copii. Prima sa soție a avut 27 de nașteri, aducând pe lume 16 perechi de gemeni, 7 perechi de tripleți și 4 perechi de cvadrupleți. Cea de-a doua sa soție a avut 8 nașteri, aducând pe lume 6 perechi de gemeni și 2 seturi de tripleți. F. Vassilyev avea pe atunci 75 de ani, iar 82 dintre copiii lui erau în viață”, se arăta în „Saint Petersburg Panorama”.
A intrat în Cartea Recordurilor!
Oamenii de știință au precizat că, teoretic, femeia ar fi putut avea răgazul să aibă 26 de nașteri. Conform datelor oferite de bbc.com, există posibilitatea ca Valentina să fi suferit de hiperovulație (n.r. ovarele eliberează mai mult de un ovul pe durata unui ciclu menstrual). Marea mirare, însă, a oamenilor de știință este faptul că femeia a reușit să evite de atâtea ori „sindromul geamănului dispărut”. Fenomenul poate surveni în cazul sarcinilor multiple, atunci când unul dintre gemeni este absorbit de placentă, supraviețuind cel mai puternic.
Vorbesc cârcotașii dragii de ei, că un edil din zona noastră nu are bani să-și…
Costel Avram, administratorul public al județului Pentru că a fost numit pentru încă patru ani…
Nicolae N., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violare de…
Primăria orașului Hațeg merge încă patru ani cu aceeași conducere. Astfel, se știe, Adrian Pușcaș…
Ieri, Judecătoria Deva a validat mandatele consilierilor locali de la Deva, care întregesc Consiliul Local…
Tonul din conserve este în mare parte contaminat cu mercur, o substanță periculoasă pentru sănătate,…