Directorul tehnic al Primăriei Deva, Cosmin Vasile, a primit din partea aleşilor locali, mandat special pentru a reprezenta CL în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Prest. Motivul este acela de a aproba în această asociaţie, noul preţ al apei pentru deveni. În aceste condiţii, de la 1 august 2013, preţul apei în municipiul Deva va fi 4,10 lei/mc, pentru populaţie, iar canalizarea va costa, 1,82 de lei/mc. Astfel, creşterea preţului apei potabile este de 0,47 de lei, iar la canalizare mărirea este cu 0,25 de lei. Potrivit lui Liviu Antal, preşedintele Asociaţiei Intercomunitare Aqua Prest Hunedoara, preţul apei se ajustează în fiecare an, până în 2015, consultantul financiar realizând o strategie a preţului apei până în acel an. Dacă nu se aprobă această creştere a tarifului, operatorul Apa Prod nu va putea să susţină proiectul de peste 100 de milioane de euro, cu fondurile proprii, aşa cum este necesar. Ca atare, devenii trebuie să ştie că de la 1 august, vor plăti mai mult pentru apa consumată. (S. Popa)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Noi avem apa aproape de noi ,si vedem ca este tot mai scumpa de ce trebuie sa platim asa de mult ,avem barajul Cincis, avem Streiul ,suntem inconjurati de ape care vin din munte ,si noi platim tot mai mult de parca am sta in deal sa fie trasa apa la inaltime ?
apa trebuie sa se scumpeasca,nu pentru ca ar fi mai buna ci asa ca sa ne invatam minte
Nu inteleg de ce apa nu are un cost apropiat de 0, accesul la apa fiind un drept universal. Daca vorbim de infrastructura cred ca ea e amortizata de pe vremea lui Ceausescu. Costul apei ar trebui sa acopere doar cheltuielile cu personalul si eventualele mici reparatii de intretinere, iar cand vorbim de proiecte mari de investitii in acest domeniu ar trebui sa accesam fonduri UE si sa luam acei bani in mod gratuit.