Prima şedinţă a noului legislativ din Hunedoara, primele dispute între aleşii locali
Ieri, a avut loc prima şedinţă a noului Consiliu Local Hunedoara. În şedinţa de îndată, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre prin care închirierea spaţiului destinat desfăşurării activităţii de alimentaţie publică din incinta Ştrandului Corvina să se facă prin licitaţie publică. Această hotărâre a venit în urma numeroaselor cereri de închirieri, dar şi în urma unor reclamaţii primite.
Tot, ieri, Consiliul Local a votat proiectul de hotărâre privind numirea reprezentantului municipiului în Adunarea Generală a „Clubului Sportiv Fotbal Club Hunedoara“. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre referitor la acordarea unui mandat special reprezentantului municipiului, în calitate de membru fondator, în Adunarea Generală a Fotbal Club Hunedoara.
Clubul de fotbal al municipiului se afla în pericolul de desfiinţare după retragerea lui Mircea Lucescu din calitatea de membru fondator. Pentru a preîntâmpina acest lucru, Dan Bobouţanu, primarul municipiului, l-a propus pe Titus-Gelu Simoc în calitate de membru asociat al clubului, însă consilierii PNL nu au fost de acord cu această propunere. Aceştia consideră că Romulus Gabor ar fi mai potrivit pentru această calitate. „Eu l-am rugat pe Gelu Simoc să accepte calitatea de membru asociat, să facă parte din acest ONG ca al doilea membru, pentru a ne putea desfăşura activitatea. Nu m-am gândit că acest lucru poate să ducă la o dispută politică. Pentru a argumenta alegerea făcută, pot spune că tot ceea ce se întâmplă ca istorie pozitivă a clubului FC Corvinul se datorează foarte mult lui Gelu Simoc. El este cel care l-a adus pe Mircea Lucescu la Hunedoara. Nu cred că Simoc era problema, cred că era o problemă liberală împotriva unei personalităţi din municipiu“, a declarat Dan Bobouţanu, primarul Hunedoarei.
În final, totuşi, proiectele de hotărâre supuse dezbaterii au fost adoptate, beneficiind de voturile consilierilor social-democraţi, ale celor de la ecologişti şi UDMR, aleşii liberali abţinându-se de la vot.