Primăria şi Consiliul Local Deva s-au retras din parteneriatul cu Federaţia Română de Fotbal privind Centrul de Excelenţă „Tricolor 11”, deschis din vara trecută în reşedinţa judeţului. Problema este una de ordin juridic, Ministerul Tineretului şi Sportului neeliberând Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) asociaţiei, iar aceasta nu este una de utilitate publică.
Va reveni în parteneriat după rezolvarea problemelor legale
Problemele legale privind parteneriatul dintre Primăria Deva şi Federaţia Română de Fotbal au apărut după un control al Curţii de Conturi Hunedoara, care a decis că Centrul de Excelenţă „Tricolor 11” Deva nu este unul de utilitate publică, neavând CIS emis de Ministerul Tineretului şi Sportului, astfel că finanţarea venită din partea Primăriei şi Consiliului Local Deva nu este legală. Primăria Deva a virat începând cu vara trecută suma de 270.000 de lei pentru cazarea, masa şi transportul intern al celor 30 de fotbalişti care fac parte din acest centru, dar acum, cel puţin momentan, nu mai poate legal să vireze o nouă tranşă de bani. „Am primit hârtie de la Ministerul Tineretului şi Sportului care precizează că aceste centre de excelenţă nu au certificat de identitate sportivă. Fără acest CIS, ele nu pot fi asociaţii de utilitate publică, astfel că legal nu mai putem susţine financiar acest centru. Dacă Federaţia Română de Fotbal va rezolva aceste chestiuni, cum de altfel s-a angajat să facă încă de la început, Primăria Deva va reveni în parteneriat. Ideea noastră este să susţinem sportul în Deva, dar trebuie să avem temei legal”, a spus Răzvan Mareş, viceprimarul municipiului Deva.
„Acest centru va rămâne la Deva, cu sau fără ajutorul autorităţilor!”
Indiferent dacă Primăria Deva va rămâne sau nu în parteneriat, conform lui Adrian Liga, directorul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Centrul de Excelenţă va funcţiona în continuare în reşedinţa judeţului. „Tot ce pot să vă spun eu este că acest Centru de Excelenţă de la Deva va funcţiona în continuare. Ar fi şi păcat să dispară, pentru că e un lucru benefic pentru sportul şi fotbalul românesc. Nu cred că este un conflict de interese cu aceste echipe, care participă în campionatele naţionale de juniori, mai ales că ele nu au dreptul de a se califica la turneele finale. Federaţia Română de Fotbal va încerca să rezolve aspectele juridice ivite acum şi eu cred că oricum şi fără sprijinul Primăriei Deva, nu va fi o problemă să susţină de una singură acest centru”, a spus Adrian Liga. Pentru rezolvarea situaţiei, la Deva este aşteptat în aceste zile Vlad Munteanu, managerul centrelor de excelenţă deschise de Federaţia Română de Fotbal în toată ţara.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…