Ieri, la sediul Primăriei oraşului Haţeg, a avut loc întâlnirea membrilor Grupului de lucru Via Transilvanica Hunedoara cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din zonă, care vor fi tranzitate de traseul turistic care străbate Transilvania şi toate bogăţiile culturale ale acesteia.
La întâlnirea convocată de coordonatorul grupului de lucru, Costel Avram, administratorul public al judeţului, au participat reprezentanţii administraţiilor locale din Sălaşu de Sus, Râu de Mori, Sarmizegetusa, Sântămăria Orlea şi Boşorod, urmând ca ulterior proiectul să fie prezentat şi reprezentanţilor Primăriei comunei Pui.
Obiective turistice şi locuri de cazare
În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele coordonate ale proiectului, traseele propuse pentru fiecare localitate în parte precum şi obligaţiile ce revin administraţiilor locale care vor susţine acest proiect. De asemenea, au fost evaluate principalele posibile obstacole în stabilirea traseului final şi au fost identificate soluţiile pentru ca traseul să ofere turiştilor cea mai frumoasă experienţă.
„Împreună cu primarii trebuie să ne asigurăm că traseul pe care îl vom agrea parcurge zone ofertante atât din punctul de vedere al obiectivelor din zonă, cât şi ţinând cont de faptul că la fiecare aproximativ 20 de kilometri trebuie să existe locuri de cazare. Eu cred că acest proiect este unul de succes, în vară vom vedea roadele muncii întregii echipe şi astfel, judeţul Hunedoara va fi pus pe harta acestui traseu caee uneşte comunităţile şi contribuie la dezvoltarea lor”, a declarat Costel Avram.
Împreună cu reprezentanţii UAT-urilor prezente, Grupul de lucru va identifica în teren traseul urmând ca, ulterior, Consiliul Judeţean şi consiliile locale să adopte hotărâri prin care se asociază cu Tăşuleasa Social în vederea realizării acestui proiect.
În zilele următoare, Grupul de lucru se va întâlni cu reprezentanţii administraţiilor locale din zona Orăştie: Romos, Orăştioara de Sus şi Beriu.
Ce este Via Transilvanica
Via Transilvanica este un traseu turistic, care porneşte de la Mănăstire Putna, unde se odihneşte Ştefan cel Mare, străbate Transilvania şi toate bogăţiile culturale ale acesteia şi ajunge la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I. În 2020 reprezentanţii asociaţiei Tăşuleasa Social au reuşit să finalizeze 800 km în judeţele: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Mehedinţi. În 2021, Via Transilvanica va ajunge şi în judeţul Hunedoara.
Bornele kilometrice care sunt amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului şi sunt achiziţionate exclusiv din donaţii.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…