Situaţia financiară a administraţiei comunei Bulzeştii de Sus este una critică. Pe lângă faptul că primăria funcţionează în regim de avarie, din cauza lipsei banilor necesari pentru o cofinanţare, s-a întârziat şi implementarea unui proiect de modernizare stradală.
De azi pe mâine
„Necazul nostru este că la final de 2014 trebuia să asigurăm o cofinanţare la un proiect câştigat pe fonduri guvernamentale şi nu am avut de unde. E vorba de un progam de investiţii depus anul trecut, pentru asfaltarea şi modernizarea unui drum din satul Păuleşti, pe o distanţă de trei kilometri. Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul lunii octombrie 2014, iar licitaţia a avut loc deja. În cadrul bugetului pe 2015, vrem să cuprindem partea de cofinanţare. Mai trebuie eliberată autorizaţia şi ne apucăm de treabă. Din cei 1.500.000 de lei cât valorează investiţia, circa 70.000 de lei trebuie să asigurăm noi. Dar mă bucur că datorită Guvernului, care ne-a alocat în 2014 suma de 2.700.000 de lei pentru situaţii de urgenţă, s-a reuşit asfaltarea drumului judeţean DJ762. A fost rupt de ploi şi era vai şi amar de oamenii din zonă sau de cei care ne vizitau”, arată Mirel Suba (foto), primarul din Bulzeştii de Sus.
Nici salariile nu s-au luat
Mai trebuie spus că la Bulzeşti, stratul de zăpadă a ajuns în iarna aceasta la 40 de centimetri grosime, iar drumul de la Păuleşti are, pe alocuri, o pantă cu o înclinaţie de 44 la sută, ceea ce înseamnă că în condiţii de zăpadă devine impracticabil. „Prin acest proiect, măcar am făcut ceva pentru cei peste 40 de locuitori din sat. Sunt copii la şcoală, care fac naveta, plus că drumul leagă şi satul Tomnatec de centrul comunei. Nu mai vin oamenii roată, pe drumul judeţean, ci vin direct şi scurtează distanţa. Iarna ne descurcăm şi aşa greu. Nu avem utilaje de deszăpezire la primărie, două drumuri forestiere le administrează Ocolul Silvic din Brad, iar pentru restul, merg cu sărut-mâna pe la unul-altul. Nici material antiderapant nu am achiziţionat. Pe ce bani? E prima dată din mandatul meu de primar, de când nu am luat salariile. Pentru luna decembrie nu am fost remuneraţi. Nu avem fonduri”, spune necăjit, primarul Mirel Suba.
Acesta arată că actualul buget al comunei trece doar cu puţin peste 300.000 de lei şi e insuficient. Pentru a se acoperi necesarul anual, e nevoie de circa 600.000 de lei. În condiţiile date, de la un la altul se fac tot mai multe datorii. „Când am venit pe post, în urma unui control al Curţii de Conturi, s-au semnalat datorii în valoare de 380.000 de lei. Însumau facturi neachitate, neplata salariaţilor pentru patru luni, plus indemnizaţiile consilierilor locali, restante din ianuarie 2012. Telefon nu, Internet nu. Gard la primărie nu era, în schimb, iarba era cât clădirea. Asta era situaţia. Am reuşit încet, încet, să mai îmbunătăţim lucrurile, dar totuşi, ne este foarte greu şi acum”, încheie primarul comunei Bulzeştii de Sus.
Cum pot beneficia GRATUIT locuitorii județului Hunedoara si nu numai de beneficiile AERULUI SĂRAT ?…
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
View Comments
Pai cum coane', nu-ti detera PSD eii nimic ? Pai nu de-aia trada-si ? Vai de mine, cum se poate treaba asta ? Pai nu semna'si mata ce semna'si ? Acu' te plangi ca nu ai bani ?
Lasa ca vine ea primavara, dau ele urzicile, si scapi, ca "toata tufa da salas" .
Nu fi trist, Aninoasa era-n faliment si acu-i da presa PSD si Hunedoreani premiul Nobel, desi nici primaru de acolo nu-I nobIl.
Succesuri