Pentru prima oară de când se află la cârma comunităţii din Crişcior, primarul Ovidiu Furdui (foto) spune că administraţia publică a primit ajutor din partea Guvernului în ce priveşte asigurarea diferenţei de 50 la sută, atât cât înseamnă scutirea aplicată dărilor locale în baza Legii Moţilor.
„Fiind fostă zonă minieră, grila de impozitare intră sub incidenţa acestui cadru legislativ potrivit căruia populaţia îşi achită impozitele la jumătate din valoarea normală. Ce mă bucură este că în sfârşit s-a ţinut cont de doleanţele primarilor din astfel de zone, iar în decembrie am primit peste 270.000 de lei de la Guvern, pentru a acoperi această diferenţă. Am reuşit să ne mai plătim din datorii, am acoperit abonamentele pentru naveta profesorilor, deci am putut face ceva. Ne este foarte greu, deoarece liceul se află sub tutela noastră şi implică diverse cheltuieli deloc mici. Noi oferim şi burse sociale, respectiv de merit elevilor, sprijin la care nu vrem să renunţăm în nici un an, indiferent de greutăţile noastre financiare. La începutul lui 2018 am pornit cu un minus bugetar de circa 600.000 de lei şi abia la rectificarea bugetară din vară plus ajutorul dat de Consiliul Judeţean ne-au salvat”, a afirmat Ovidiu Furdui, primarul din Crişcior.
În ce priveşte restanţierii, şi aici există persoane juridice care au creat probleme majore în urma intrării în faliment, fiind acţionate în instanţă de către conducerea comunei. Altele se află în procedură de executare silită. Inclusiv persoanelor fizice care nu-şi achită dările li se pune poprire pe venituri. Pentru 2019, taxele nu au fost majorate, ci actualizate la rata inflaţiei, conform legii. Până la finele lunii martie, toţi cei care îşi onorează plăţile vor beneficia de o reducere de cinci procente.
„Având un buget atât de mic, nu putem întreprinde mare lucru cu forţe proprii. După cum am făcut-o toţi anii trecuţi, ne bazăm pe atragerea unor finanţări europene şi guvernamentale. Acum, de exemplu, avem câştigate cinci programe investiţionale pe axă guvernamentală şi trei pe axă europeană. Mai este cel de introducere a unor puncte de wifi gratuit în spaţiile publice şi cel legat de masterplanul judeţean, în baza căruia se introduce reţeaua de apă-canal într-un sat”, a mai precizat primarul.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…