Primarul din Teliucu Inferior a avut un an productiv
Am intrat în decembrie, aşa că e vremea colindelor, a darurilor, dar şi a bilanţului. La Teliucu Inferior, edilul-şef Daniel Pupeză se pregăteşte să-i pună punct lui 2012, dar nu oricum, ci cu perspectivele anului ce vine. La nivel de investiţii, 2012 a fost bogat, aşa că are balta peşte şi pentru la anul.
Proiecte câştigate cu greu
„Avem în derulare branşamentele la canalizarea menajeră în satele Teliucu Inferior şi Cinciş Cerna, lucrare ce se ridică la suma de 5.000.000 de lei (cinci miliarde lei vechi), banii provenind din bugetul local. La Teliucu Inferior, lucrarea e finalizată, iar la Cinciş Cerna, e gata cam 30 la sută. Nu o putem achita toată în acest an, însă în primul trimestru din 2013, o vom finaliza şi aici. Proiectul câştigat pe Măsura 322 (2,5 milioane de euro) urmează ca în această lună să aibă postată licitaţia de execuţie pe SEAP, după perfectarea caietului de sarcini. Doi ani i-am pierdut prin instanţe, pentru că am fost depunctaţi pe nedrept, ceea ce s-a şi demonstrat. Mai avem reabilitarea străzii Cerna din satul Cinciş Cerna, un proiect câştigat prin GAL-ul din care facem parte, în valoare de 45.000 de euro. Înseamnă modernizarea a 700 de metri, atât cât are respectiva stradă. Se va mări şi lăţimea ei, de la cei 4,5 metri, la 6 metri. De asemenea, am finalizat proiectul prin ANDZM, ce a presupus realizarea canalizării pluviale în tot satul Cinciş Cerna, accesat ca urmare a alunecărilor de teren cu care ne-am confruntat în 2005-2006”, a spus primarul din Teliucu Inferior.
Sănătatea e pe muchia… legii
Serviciile medicale oferite comunităţii locale ar fi avut o soartă mai bună, dacă dispensarul nu ar fi reprezentat un măr al discordiei, cu tentă legală. „Cu fosta exploatare minieră (ce e închisă de o bună perioadă), am făcut câteva compensări, pentru că a avut la noi circa 5.000.000 de lei datorie, în contul căreia am luat terenuri de la ei, baza sportivă, fostul adăpost de porcine, dar şi dispensarul din comună. Cu dispensarul suntem însă într-o situaţie absurdă. El ar fi trebuit să revină primăriei, ca autoritate administrativ-teritorială, însă de doi ani, suntem prin instanţe, pentru că noi l-am primit în 2009 de la Minvest, dar lichidatorul l-a vândut în 2010. Deşi iniţial, clădirea a fost evaluată la 2.000.000 de lei, a fost vândută de lichidator unui austriac, cu doar 50.000 de lei, în condiţiile în care are o suprafaţă de 270 mp şi este un edificiu cu etaj, adică nu chiar o dărăpănătură. Intenţia noastră a fost să punem la punct acest dispensar şi să înfinţăm un cabinet stomatologic, aici fiind şi medicii de familie şi un punct farmaceutic. Deocamdată, nici nu-l putem renova, fiind în litigiu. Noi ne-am intabulat locaţia, pe baza procesului verbal de predare-primire, dar instanţa a dispus radierea intabulării, până la soluţionarea litigiului. Rămâne să aşteptăm ceilalţi paşi”, a mai arătat Daniel Pupeză. (M. Şerban)
La Teliucu Inferior, lucrarea e finalizată, iar la Cinciş Cerna, e gata cam 30 la sută. …. zice Dom Primar . Dar cu familia Zavoian de pe strada Minei ce faceti ? Oare este chiar finalizata lucrarea ? Edy
7 aprile 2013 . La Teliucul Inferior, lucrarea e finalizata………..Dar cu familia Mitrica de pe strada minei ce faceti ?