Magdalena Șerban
Gabriel Florin Poenar este cel care a preluat frâiele Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva, până la organizarea concursului pentru poziția de director executiv. Asta, în condițiile în care recent, Irinel Faur a demisionat. Instituția se află sub umbrela conducerii publice locale, așa că despre cum vor evolua lucrurile la nivel organizatoric edilul-șef al devenilor, Lucian Rus (foto), spune că vrea eficiență.
Pas cu pas
„Știm foarte clar ce ne-am propus, iar asta înseamnă curățenie și implicare alături de cetățeni. Este dorința pentru umătoarea perioadă și cred că după primele 2 săptămâni deja se vede. Deva va fi pregătită de iarnă, fiind foarte multe de făcut și fiind și foarte multe urgențe. Încerăm să acoperim toate zonele, cât mai eficient. Pentru asta le mulțumesc colegilor din SPÎGM care s-au implicat și au dat dovadă că se poate și la Deva. Planul pentru SPÎGM ține de a fi mai eficienți, mai prezenți. Am început cu partea de registru a zonelor verzi, pe care să-l avem actualizat cu tot ceea ce înseamnă arboretum, astfel încât să putem să împărțim activitatea pe echipe pe anumite zone, corect distribuite pe suprafață (mp) de igienizat, așa încât să fim eficienți permanent și pe toate zonele din Deva, cu un randament corect per om/zi de lucru. Trebuie să știm foarte clar că pe zone avem o anumită suprafață de mp de arboretum pe care trebuie să o lucrăm, presupunând un anumit număr de oameni (concret) care vor avea responsabilitatea permanentă doar a acelor zone. Evident, ei trebuie să le întrețină permanet, astfel încât să
nu fim luați prin surprindere”, a punctat Lucian Rus, primarul municipiului Deva. Despre partea de personal al SPÎGM, acesta a spus că este prematur să lanseze o concluzie fără o analiză detaliată, dacă este sau nu deficitar. Ideea de bază e că efortul trebuie să fie unul comun, spre aceeași direcție bună a lucrurilor. ,,Doar mi-am cunoscut colegii de la SPÎGM, am discutat cu ei, dorința fiind să tragem cu toții la aceeași căruță. Partea de necesar o vom vedea săptămâna viitoare, în funcție de registrul zonelor verzi. Avem date din alte UAT-uri legat de ce înseamnă mp pe care un om să-i lucreze pe zi/săptămână/lună și atunci vom vedea cum ne vom adapta situației”, a mai subliniat edilul. Totodată, un alt aspect prioritar este cel referitor la transmiterea sesizărilor, urmând ca platforma online prin care se pot transmite neregulile depistate către administrația publică deveană să fie activată pentru cetățeni, adică să devină funcțională.
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a promis unei apropiate că, dacă ia…
Peste 100 de milioane de lei investite în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Deva, din…
Ștefan Tiriteu, managerul Spitalului municipal Brad Pentru că a organizat în Spitalul din Brad un…
Viorel C., din municipiul Brad Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…
Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în 21…
Începând cu a 8-a zi de staţionare a câinilor fără stăpân în adăpostul public, aceştia…