Primarul Marius Omotă renunţă la sporul de 25 la sută
După modificarea legii, doar primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii beneficiază de un spor de 25 la sută din salariu dacă instituţia derulează proiecte cu fonduri europene.
Trei proiecte cu finanţare europeană
MESAGERUL HUNEDOREAN a vrut să afle dacă edilii hunedoreni profită de această prevedere a legii. Am început cu primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto). Primăria Ilia are în derulare trei proiecte cu finanţare europeană, motiv pentru care atât primarul cât şi vicele pot să-şi crească venitul în fiecare lună cu o sumă consistentă. ”E adevărat, putem încasa cu 25 la sută mai mult, în fiecare lună, dar am procedat altfel. Despre ce este vorba? Am hotărât să nu beneficiem de aceşti bani, care nu sunt deloc de neglijat, pentru a face o economie la bugetul local. Astfel, economia înregistrată este de 50.000 de lei pe an. Însă, pentru că cei de la AFIR Timişoara, prin care se derulează proiectele noastre cu finanţare europeană, sunt foarte pretenţioşi şi pun foarte multe condiţii, ca să ne amâne cu luni de zile proiectele, am decis să angajăm un specialist. Este vorba de un specialist în achiziţii, pe care îl plătim cu 15.000 de lei pentru proiectele europene. Ca atare, am renunţat la banii daţi prin lege, ca să facem o economie şi să ducem la bun sfârşit proiectele pe care le avem”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
La lIia se află în derulare proiectele de reabilitare a căminelor culturale, o grădiniţă şi achiziţionarea unui buldoexcavator.