Categories: Actualitate

Primul centru de colectare a deşeurilor electrocasnice

Livia Botici

Primăria municipiului Hunedoara, împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare, au încheiat un parteneriat pentru deschiderea primului centru judeţean de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice. Lucrările la construcţia acestuia vor începe în foarte scurt timp.

Teren de 1.000 de metri pătraţi

Pentru ca proiectul să poată prindă viaţă, Primăria Hunedoara a pus la dispoziţia Asociaţiei Române pentru Reciclare, un teren din incinta Parcului Industrial, de la periferia municipiului. „Primăria a pus la dispoziţie terenul, iar noi vom suporta cheltuielile legate de construcţia centrului. Va fi al 13-lea centru de acest gen din România şi vrem să credem că va fi un real succes, aşa cum sunt şi celelalte”, a declarat Florin Popa, coordonatorul proiectului. Centrul de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice are ca prim scop un mediu mai curat, dar şi crearea de noi locuri de muncă pentru hunedoreni. „Hunedorenii vor putea aduce aici toate aparatele, iar acestea vor fi colectate, sortate şi trimise spre reciclatorii din ţară. Noul centru va oferi şi locuri de muncă, în primă fază doar şase, un administrator şi cei care vor efectua transporturile, dar în timp, vor fi mai multe, pentru că vom opera şi dezasamblări primare. Suntem în faza obţinerii avizelor pentru construcţie, însă până în 2011, la nivel naţional se vor deschide 100 de asemenea puncte de colectare, cel puţin două centre în fiecare judeţ”, a menţionat Ada Lungu, managerul proiectului.

Hunedoara – un judeţ verde

În Uniunea Europeană, media de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice, per cap de locuitor este de patru kg într-un an. În România, ponderea este de doar un kg la fiecare locuitor. „Deşeurile nu se strâng singure! Abandonate la întâmplare, echipamentele electrice şi electrocasnice afectează iremediabil mediul înconjurător şi viaţa noastră. Reciclând, fiecare dintre noi contribuie la prezervarea resurselor naturale şi la asigurarea unui mediu de viaţă sănătos. Reciclarea înseamnă salvarea pădurii, aer curat, cer senin şi ploaie fertilă şi este cu siguranţă, o datorie morală, de care trebuie să ne achităm”, a spus Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

3 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

3 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

3 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

3 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

3 zile ago