Informaţii deosebite
Se va face o amplă prezentare a unor celebre biblioteci, începând cu Biblioteca din Alexandria şi cea a lui Celsus, Biblioteca Bodleiană din Oxford şi Haein Sa din Coreea de Sud, de la Library of Congress din Washington la unele librării atipice din zilele noastre.
Celor prezenţi în sală li se va vorbi despre istoria cărţii şi a tiparului, despre suporturile pe care, de-a lungul timpului, a fost stocată informaţia, de la papirus, lut, lemn la hârtie şi la suportul magnetic. Vor fi informaţii extrem de interesante, informaţii noi despre un subiect care interesează un foarte mare număr de iubitori ai cărţii, de oameni pentru care mersul la bibliotecă a devenit o obişnuinţă. De altfel, unul dintre considerentele pentru care organizăm acest gen de manifestări culturale este acela de a oferi informaţii pe teme mai deosebite, iar temele legate de carte şi lectură se bucură de un viu interes.
În istoria civilizaţiilor, bibliotecile s-au dovedit a fi cele mai fidele şi mai complete deţinătoare ale comorilor culturale reprezentate, în primul rând, de cărţi.
Adevărate temple ale culturii, bibliotecile au jucat un rol esenţial în viaţa culturală a fiecărui popor. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au conservat informaţii din toate domeniile cunoaşterii şi le-au lăsat moştenire generaţiilor următoare prin intermediul bibliotecilor.
Eşti nefericit? Citeşte o carte
Bibliotecile au atras şi continuă să atragă un număr impresionant de oameni dornici de informaţie, oameni de toate vârstele care găsesc în carte, în lectură, modalitatea perfectă de a petrece timpul.
„De câte ori te simţi nefericit şi ai nevoie de uitarea necazurilor; când eşti rănit de viaţă, doreşti un suprem balsam; când eşti sătul de banalitatea şi inegalitatea mediului, aspiri la societate (…) n-ai decât să întinzi mâna spre bibliotecă şi să chemi către tine acest talisman: Cartea”, după cum se exprima marele iluminist francez Montesquieu. Despre unele dintre cele mai renumite păstrătoare ale unor astfel de talismane va fi vorba în materialul pregătit de Biblioteca Judeţeană.
Aşa cum facem de fiecare dată, în finalul manifestării vor fi adresate publicului întrebări legate de tema prezentării, cei care răspund corect fiind răsplătiţi cu premii constând în cărţi şi diplome.
Ioan Sebastian Bara, manager
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…