„În acest an am realizat doar 30 la sută din producţia de miere estimată. O situaţie mai gravă este la mierea de salcâm, unde s-a obţinut doar 10 la sută din media anilor trecuţi şi la mierea din flori de tei, unde producţia este de numai 5 la sută. În ceea ce priveşte mierea polifloră de munte, nu am auzit pe cineva care să spună că a realizat ceva“, a declarat Iosif Korb, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Hunedoara.
Potrivit acestuia, apicultorii au nevoie de sprijinul statului pentru a-şi putea menţine stupinele în perioada de iarnă, în condiţiile în care unii dintre ei nu au suficiente rezerve de miere în stupi pentru a trece peste vremea rece.
„Ne confruntăm cu o situaţie gravă şi, din păcate, nu se iau încă măsurile necesare pentru salvarea apiculturii româneşti. Ar trebui să ne ajute cu subvenţii sau cu materialele necesare pentru a putea trece de iarna care vine. Albinele au rol extrem de important în natură şi trebuie considerate ca un bun naţional“, a apreciat Iosif Korb.
Un prim efect al producţiei scăzute de miere este creşterea preţului cu aproape 20 la sută, astfel că un kilogram de miere polifloră costă acum 19,5 lei. (Sorin Blada, Agerpres)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…