Actualitate

Produse de beauty accesibile: cum le alegi pe cele potrivite

Îngrijirea pielii nu trebuie să te coste o avere. Deşi piaţa produselor cosmetice evoluează de la an la an şi apar o mulţime de branduri şi produse de noi, asta nu înseamnă că trebuie să îţi schimbi mereu produsele de îngrijire.

Cel mai important lucru atunci când îţi alegi produsele de beauty este felul în care acestea se potrivesc tenului tău. Spre exemplu, un ten gras şi predispus la imperfecţiuni nu va avea nevoie de extra hidratare, precum va avea un ten uscat. De asemenea, tenul matur va avea alte nevoi comparativ cu o piele tânără.

Vestea bună este că există produse de beauty accesibile care te pot ajuta să te bucuri de o piele sănătoasă şi strălucitoare.

Iată câteva sfaturi utile pentru a alege produse de beauty accesibile:

Uleiurile vegetale

Uleiurile vegetale pot fi un adevărat aliat în rutină ta de beauty. Acestea au multe proprietăţi benefice pentru piele, iar avantajul lor este că sunt super accesibile din punct de vedere al preţului.

Poţi folosi uleiurile vegetale în combinaţie cu o cremă hidratantă, ca ultim pas în rutină de beauty de seară. Optează pentru uleiurile vegetale presate la rece precum uleiul de ricin sau uleiul de argan. Amestecă în palmă un strop de cremă hidratantă cu câteva picături de ulei de ricin dacă îţi doreşti o super hidratare de seară.

De asemenea, poţi folosi uleiul de ricin sau de argan ca tratament pentru păr. Înainte de a te spăla pe cap, masează-ţi scalpul cu câteva picături de ulei de ricin, de argan sau de nucă. Poţi aplica uleiul de la scalp şi până la vârfuri, în funcţie de tipul tău de păr. De asemenea, uleiul de cocos este şi el indicat în măştile de păr homemade.

Uleiurile vegetale presate la rece sunt ideale şi pentru hidratarea pielii de pe corp, a mâinilor sau a cuticulelor. Foloseşte-le cu încredere, în cantităţi moderate, însă asigură-te că alegi exclusiv produse presate la rece.

Crema hidratantă

Nu trebuie să cheltui sume mari de bani pentru a te bucura de cremă hidratantă de excepţie. Atunci când alegi crema hidratantă, nu cauta ingrediente minune. Ingredientele cosmetice folosite pentru hidratare nu sunt deloc scumpe, iar rezultatele lor sunt dovedite de zeci de ani. Printre cele mai populare ingrediente ce hidratează pielea se număra squalane, glicerina, lanolina, uleiul mineral, untul de shea, urea şi ectoina.

Optează pentru creme ce conţin astfel de ingrediente, însă cauta în lista de ingrediente şi substanţele cu potenţial iritant. Crema ta hidratanta nu ar trebui să conţină parfum, uleiuri esenţiale sau alcool denaturat.

Nu te lăsa păcălită de cremele hidratante cu preţuri exorbitante. De cele mai multe ori, ingredientele nu justifică preţurile ridicate. Alege mai degrabă produse cu eticheta curată, care să îţi hidrateze corespunzător pielea.

Gelul de curăţare

Un gel de curăţare potrivit nu trebuie să fie agresiv cu pielea ta. Este important să nu te bazezi pe gelul de curăţare pentru întreg procesul de demachiere. Înainte de a curăţa tenul cu apă şi un produs de curăţare, foloseşte apa micelara sau un balsam demachiant pentru a îndepărta machiajul şi protecţia solară.

Un gel de curăţare ideal va conţine surfactanti blânzi, precum sodium cocoyl isethionate, coco glucoside sau cocamidopropyl betaine. Surfactantii blânzi nu vor usca pielea în mod excesiv, dar te vor ajuta să cureţi eficient tenul.

Printre cele mai accesibile variante de geluri de curăţare se număra produsele de curăţare pentru bebeluşi din farmacii sau drogherii. De asemenea, asigură-te că produsul de curăţare pe care îl alegi nu conţine parfum sau alcool denaturat.

Produsele de exfoliere

Exfolierea mecanică rareori poate fi de ajutor pentru a îmbunătăţi textura pielii sau pentru a o hidrata. Astfel, renunţa la scrub-urile din comerţ sau la cele homemade pe bază de zahăr, zat de cafea ori mălai. Dacă îţi doreşti o exfoliere de calitate, alege să aplici o dată sau de două ori pe săptămână o cremă ori un toner cu acizi AHA sau BHA.

Există o mulţime de produse cu acizi AHA sau BHA accesibile, însă este important să verifici concentraţia de acid. Optează pentru concentraţii mici la început şi nu aplica astfel de produse mai des de 3 ori pe săptămână în primele luni.

Atunci când foloseşti produse cu acizi AHA ori BHA, protecţia solară este esenţială. Aplică acizii doar în rutină de seară, iar ziua foloseşte o cantitate generoasă de SPF, indiferent de vremea de afară sau de anotimp.

Cauta produse ce conţin acid lactic, acid glicolic, acid mandelic, acid tartaric sau acid salicilic. Din nou, produsele potrivite nu trebuie să conţină alcool denaturat, uleiuri esenţiale sau parfum, indiferent de concentraţia de AHA sau BHA pe care o alegi.

Inspiră-te din lista de mai sus pentru a alege produse de îngrijire accesibile, care să te ajute să îţi îndeplineşti obiectivele când vine vorba de înfrumuseţare.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura