Un control tematic derulat de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a scos la iveală mai multe nereguli şi s-a lăsat cu amenzi de peste 1,5 milioane de lei.
Vizat a fost comerţul cu produse din carne, controlul fiind derulat la nivelul ţării în perioada 24.10 – 09.11.2018. Inspectorii OPC au descoperit în judeţul Hunedoara o serie de abateri legate de comerţul cu produse din carne ce prezentau data durabilităţii minimale/ data limită de consum depăşită faţă de cea stabilită de producători. Acest aspect putea prezenta un posibil pericol pentru consumatori, au concluzionat inspectorii.
Totodată, la unele unităţi de alimentaţie din judeţ controlate au fost descoperite produse puse la vânzare fără a avea etichetele cu elemente de identificare, dar şi lipsa declaraţiei nutriţionale. Alte deficienţe au fost legate de neevidenţierea prin semne grafice distincte a ingredientelor cu efect alergen ori neafişarea preţului de vânzare. La cumpărarea produselor din carne inspectorii spun că trebuie acordată atenţie deosebită la aspectul produsului, atât exterior cât şi în secţiune, dacă este posibil. Totodată, consumatorii sunt sfătuiţi să nu cumpere produse din carne din locuri neautorizate, în care comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…