Peste weekend au avut loc Zilele Comunei Zam, aflate la ediţia cu numărul doi. Primăria şi Consiliul Local au pregătit cu acest prilej întreceri sportive şi multă muzică bună. Din estimările organizatorilor, la eveniment au luat parte circa 700 de oameni în prima zi, iar în cea de-a doua, şi mai mulţi.
Concursuri de biciclete, şah şi fotbal
Piaţa Agroalimentară din Zam a fost zona zero a distracţiei, sâmbătă şi duminică. De aici s-a dat tonul petrecerii şi tot aici s-a şi luat angajamentul că astfel de manifestări vor continua. „Am încercat să venim în întâmpinarea cetăţenilor comunei, fii ai satului, dar şi a musafirilor care ne-au vizitat, cu un program cât mai diversificat. Copiii (7-14 ani) au avut un segment de acţiuni care le-au fost dedicate, în întregime, printr-un concurs de biciclete la care au parcurs probe menite să le demonstreze talentul de mici acrobaţi pe două roţi. Au participat 11 copii, iar premianţii s-au ales cu diplome, medalii şi cupe. Adulţii au optat pentru sportul cu balonul rotund. Meciurile de fotbal s-au derulat pe teren sintetic şi au adunat la start 10 echipe reprezentative pentru comunele din zonă. Finala a fost ajudecată între echipa de tineret din Zam şi Secţia de pompieri din Ilia. Oaspeţii au câştigat cu un scor de 3-1, ajutându-i loviturile de departajare, de la 11 metri. La fel, s-au dat cupe, medalii şi diplome, iar în plus, mingi. La şah s-au întrecut 12 competitori, care s-au luptat pentru diplome şi medalii. Prima ediţie a Zilelor Comunei am avut-o în 2014, deoarece când am preluat conducerea administraţiei locale am decis că cetăţenii trebuie să aibă o sărbătoare de suflet, care să-i unească, an de an. Din sponsorizări şi bugetul local am dus la îndeplinire acest obiectiv, oferind comunităţii două zile de distracţie, la un nivel, spun eu, foarte bun, ţinând cont de invitaţii din sfera artistică”, a apreciat Sorin Nistor, primarul comunei Zam.
Artişti, unul şi unul
Cât priveşte seria de spectacole, sâmbătă au evoluat Ansamblul de dansuri „Valea Mureşului“ de pe lângă căminul cultural din Săvârşin, Ansamblul de dansuri „Mureşul“ din Ilia, dar şi artişti precum Cristina Dan, Adrian Drăgulesc, Elena Lucaci, Liliana Sima, Ovidiu Peica, Ana Almăşana Ciontea şi Ştefan Muntenaş, în acompaniamentul orchestrei „Ciprian Stoica”. A urmat o petrecere de pomină, care a ţinut până în noapte, târziu, şi a fost antrenată de Gabi Nicolae, prin cântece şi voie bună. Ieri, Ansamblul folcloric „Cununa Veţelului“, Alina Danc, Marinel Datcu, Lenuţa Ungureanu, Elena Moisescu, Giulia Hui, George Popovici, Petrică Velescu, Corina Tudor şi Bogdan Toma, acompaniaţi de Taraful de la Vaţa condus de maestrul Pera Bulz, au ţinut lumea într-o continuă petrecere. Seara a fost lăsată în grija Lidiei Benea Matei şi a lui Zenu Tămaş, iar ediţia din acest an s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii. (M. Şerban)
Senatorul „resturilor” PNL, Călin Marian, își arogă merite nejustificate într-o investiție privată, iar primăria VEȚEL…
In prezent, la un cazino online mai poti juca si alte jocuri de noroc, nu…
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…