Categories: Comunitate

Proiect susţinut de Rompetrol, pentru cantina socială din Vulcan

Magdalena Şerban

Prin programul „Împreună pentru Fiecare”, marca Rompetrol, Primăria municipiului Vulcan vrea să acceseze un proiect investiţional pentru modernizarea cantinei sociale din localitate.
„Cantina are nevoie de investiţii şi dotări urgente. Numărul persoanelor beneficiare de hrană zilnică este de 50, dar cei care se află pe această listă, sunt mult mai mulţi, 3.200. Clădirea în care funcţionează cantina a fost construită în 1994 şi extinsă în 2002, dar necesită mai multe lucrări de reparaţii şi îmbunătăţiri pentru serviciile sociale din comunitatea noastră. De aceea, urmărim să valorificăm la maximum, oportunitatea oferită de Rompetrol, prin proiectul pe care l-am promovat în vederea obţinerii unei finanţări pentru cantină. Voturile cetăţenilor sunt foarte importante pentru obţinerea finanţării, de aceea îi invit să ne fie alături. Ei pot vota, accesând site-ul www.impreunapentrufiecare.ro, ajutând cantina socială împreună cu Primăria Vulcan şi Subfiliala Crucea Roşie, să obţină spijin financiar. Data limită de vot este 21 iulie 2014”, a spus edilul-şef din Vulcan, Gheorghe Ile.
Ce trebuie schimbat
Primarul spune că imobilul nu este racordat la reţeaua de gaze naturale, iar o posibilă investiţie în panouri solare şi dotările strict necesare, vor asigura servicii mai bune persoanelor beneficiare. Panourile solare pentru asigurarea apei calde menajere sunt principalul obiectiv de investiţii, având în vedere uzura fizică şi morală a boilerelor care asigură, în momentul de faţă, apa caldă şi nu în ultimul rând consumul mare de energie. Cele trei aragaze au o vechime de peste 13 ani sunt uzate fizic şi moral şi au dimensiuni prea mici pentru nevoile cantinei. Reprezentanţii primăriei sunt de părere că achiziţionarea a două aragaze de dimensiuni mai mari ar fi suficiente pentru prepararea hranei nevoiaşilor. Alte investiţii, la fel de importante, în cadrul proiectului, sunt amenajarea zonei verzi din faţa cantinei – cu alei de acces, achiziţionarea şi montarea lămpilor de iluminat public, achiziţionarea unei lăzi frigorifice şi montarea unui sistem de alarmă – având în vedere zona limitrofă unde este situată cladirea. De asemenea, mesele şi scaunele vechi, primite prin donaţie, nu corespund normelor europene, astfel că la ultimul control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, s-a recomandat schimbarea lor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a îmbătat criță și a fă­cut praf un bolid cum­părat din banii pu­blici. Cârcotașii dintr-o…

17 ore ago

Şoseaua Hunedoara-Sântuhalm, modernizată la standardul TransRegio pentru conexiune directă cu A1

Şoseaua care face legătura între mu­ni­cipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…

17 ore ago

Bulina neagră

Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…

17 ore ago

Te-ai vaccinat împotriva Covid? S-ar putea să ai probleme cu inima

Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre mo­dul în care nanoparticulele lipidice…

17 ore ago

Nu s-a schimbat nimic. Cu salarii babane, unii medici încă cer șpagă

Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…

17 ore ago