În timp ce unii primari au luat calea concediilor, alţii se gândesc cum să-şi mai drămuiască timpul pentru a demara sau a continua să implementeze proiectele de investiţii accesate pe fonduri europene.
Cinci dintr-o lovitură
La Pui, fondurile europene au deschis calea unor noi programe de dezvoltare, aşa că administraţia publică de aici şi-a prioritizat agenda de vară în funcţie de termenele stipulate în cadrul contractelor de finanţare.
„Referindu-mă strict la banii europeni pe care am încercat să-i atragem către nevoile comunităţii, un prim proiect foarte important este cel prin care vom reuşi să modernizăm, prin asfaltare, o serie de străzi şi uliţe la nivel de comună (în valoare de un milion de euro). Ne aflăm în faza de licitaţie pentru execuţia lucrărilor, totul făcându-se prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP. Un alt drum, de data asta unul nou şi de exploataţie agricolă (va face legătura între satele Pui şi Galaţi), a fost cuprins într-un program aflat în faza de avizare a documentaţiei, pentru a putea organiza licitaţia. Se ridică la valoarea de un milion de euro şi are ca obiectiv fluidizarea traficului pe drumul naţional, mai ales în cazul unor evenimente care implică multă lume şi circulaţie rutieră intensă (târguri, manifestări etc). Totodată, ne bucură foarte mult faptul că şi proiectul ce prevede construirea unei grădiniţe cu program prelungit lângă sala de sport din Pui (investiţie de peste 350.000 de euro) a primit undă verde pentru finanţare, aflându-ne în faza în care am prezentat proiectul tehnic pentru verificare, urmând semnarea contractului şi scoaterea la licitaţie. În acest mod, copiii au unde să stea pe parcursul zilei, sub supraveghere specializată, ajutând familiile care lucrează şi nu au cu cine să-i lase pe cei mici. De altfel, şi extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Uric şi canalizare în satele Hobiţa, Uric şi Râu Bărbat (1,5 milioane de euro) s-a aprobat pentru finanţare, momentan desfăşurându-se licitaţia pentru proiectul tehnic. În evaluare la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) mai e programul de modernizare şi dotare a căminelor culturale din localităţile Şerel şi Galaţi (circa 500.000 de euro). Nu ne facem griji, punctajul fiind unul bun. Vrem să schimbăm acoperişul, să izolăm edificiile, să montăm centrale termice pe bază de lemne, plus să facem şi alte lucrări care se impun”, a precizat Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.
Ce mai trebuie spus e că pe lângă toate aceste investiţii, mai există multe altele, dar care au ca suport material fie fondurile guvernamentale (Ordonanţa nr. 28), fie bugetul local.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…