Politica si administratie

Proiectul de lege care permite diversificarea domeniului de activitate pentru CNI a fost votat în plenul Camerei Deputaţilor

Adriana Năstase

După opt luni în care PSD a blocat în Par­lamentul României proiectul de lege care permite Companiei Naţionale de Investiţii extinderea portofoliului de lucrări realizate, lucrurile intră în sfârşit pe făgaşul normal. Pro­iectul de lege, aşteptat de toate primăriile din România, a primit votul favorabil în plenul Camerei Deputaţilor.
Este vorba despre Proiectul de lege privind aprobarea OUG 95/2020, pentru modifi­ca­rea şi completarea OG 25/2001 privind în­fiin­ţarea CNI, un proiect semnat de deputatul Vetuţa Stănescu (foto), preşedintele PNL Hune­doara, în perioada în care a fost s­e­cre­tar de stat la MLPDA.
„Această modificare este absolut necesară astfel încât să avem cadrul legal pentru a pune în aplicare toate reformele la care ne-am angajat prin Planul Naţional de Redre­sare şi Rezilienţă. Ordonanţa de Urgenţă, atât de aşteptată de primăriile din România, a fost blocată aproape opt luni de PSD în Par­lamentul României. Este timpul ca lucrurile să intre în normalitate, iar România să se dezvolte la toate nivelurile. Le mulţumesc co­legilor din Camera Deputaţilor că au înţeles importanţa acestui proiect şi au votat în consecinţă”, a declarat deputatul Vetuţa Stă­nescu, preşedinte PNL Hunedoara.
După votul final din Parlament, CNI îşi poate extinde portofoliul de lucrări realizate şi în ceea ce priveşte investiţiile în unităţi şi instituţii de învăţământ de stat – imobile des­tinate procesului educaţional şi de cercetare, spaţii cu destinaţia cămine şi cantine, imo­bile destinate activităţilor cultural-sportive; alte obiective de interes public sau social în do­meniul construcţiilor – orice tip de con­strucţii care se realizează pentru satisfa­ce­rea nevoilor materiale şi spirituale ale comu­ni­tăţilor locale, inclusiv la nivel naţional; dru­muri de interes local şi drumuri de interes ju­deţean; fose septice; microstaţii de epurare şi sisteme de alimentare cu apă.
De asemenea, CNI, în calitate de unitate de implementare, va putea să realizeze proiecte finanţate din fonduri europene în cadrul unor programe operaţionale, susţine deputatul Vetuţa Stănescu.
Practic, prin extinderea cadrului legal pentru CNI se urmăreşte pe de o parte di­ver­si­ficarea domeniului de activitate al com­pa­niei, iar pe de altă parte creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene puse la dispoziţia României pentru investiţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura