Potrivit administratorului public al judeţului, Dan Stoian (foto), este nevoie ca toate consiliile locale din judeţ să aprobe studiul de oportunitate, ca să se poată merge mai departe. Dacă un singur membru ADI „SMID” Hunedoara va vota împotrivă, se consideră că documentaţia nu a fost aprobată. Astfel, va fi nevoie de noi discuţii între reprezentanţii autorităţilor locale şi cei care au întocmit studiul de oportunitate şi de noi negocieri pe baza observaţiilor ridicate de către membrii ADI „SMID” Hunedoara.
Practic, cu finalizarea lucrărilor la infrastructura proiectului, care sunt preconizate a fi încheiate în decembrie 2015, totul se va relua de la zero. Aşa cum se arată în studiul de oportunitate, primăriile din judeţ vor trebui să cedeze serviciile de salubritate în favoarea operatorilor zonali care vor câştiga licitaţiile, fapt care a nemulţumit mai mulţi reprezentanţi ai primăriilor, cele mai elocvente exemple fiind primăriile Deva şi Hunedoara.
Doar că, acestea nu sunt singurele probleme apărute pe parcursul implementării proiectului, lucru care denotă lipsa a unei strategii de la bun început. Odată cu punerea în funcţiune a noului sistem rămâne nerezolvată problema deşeurilor voluminoase, provenite din construcţii, dar şi colectarea cadavrelor de animale. Aceste lucruri nu au fost prevăzute în proiectul iniţial şi se caută la ele soluţii în continuare. (N.Bumbac)
S-a îmbătat criță și a făcut praf un bolid cumpărat din banii publici. Cârcotașii dintr-o…
Şoseaua care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Sântuhalm, de lângă municipiul Deva, una…
Cristian Merișanu, primar municipiul Vulcan Pentru că alături de promotorii locali în turism organizează și…
Andreea P., din Petrila Pentru că a fost acuzată de delapidare și riscă închisoarea, după…
Un nou studiu publicat de revista Nature dezvăluie informații despre modul în care nanoparticulele lipidice…
Anul trecut, a fost observată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care au reclamat…