PSD preia conducerea administraţiei judeţene, după 12 ani de domnie liberală
Consilierii judeţeni aleşi în urma scrutinului din 5 iunie au intrat în posesia certificatelor doveditoare, fiind un pas premergător instalării în funcţii. Evenimentul a avut loc vineri, 10 iunie, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Deva, şedinţa fiind condusă de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) Hunedoara.
„Să nu confundăm administraţia cu politicul”
Conform rezultatelor oficiale date de BECJ Hunedoara, cele 33 de mandate de consilieri judeţeni au fost câştigate de reprezentanţii a două formaţiuni politice, respectiv 18 de la Partidul Social Democrat (PSD) şi 15 de la Partidul Naţional Liberal (PNL). Fapt care le permite social-democraţilor hunedoreni să desemneze conducerea administraţiei judeţene, compusă din preşedinte şi doi vicepreşedinţi, aceştia urmând să fie validaţi cu votul majorităţii consilierilor judeţeni. Aşa cum se cunoaşte deja, pentru funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara a fost desemnat Laurenţiu Nistor, actualmente deputat şi preşedintele PSD Hunedoara. „Comitetul Executiv Naţional al PSD a stabilit ca eu să fiu desemnat preşedinte al CJ (CJ) Hunedoara (…). Sunt convins că vom lucra foarte bine. De la bun început vreau să le transmit colegilor că trebuie să lucrăm pentru cetăţenii judeţului, nu pentru politic. În momentul în care vom confunda politicul cu administraţia, sunt convins că nu vom lucra pentru cetăţeni. Încă din prima şedinţă îi voi ruga să facă acest lucru şi sunt convins că toată lumea se va conforma. Altfel, există posibilitatea ca reprezentanţii administraţiei judeţene care nu vor lucra în interesul cetăţenilor să-şi atragă oprobriul public”, a afirmat Laurenţiu Nistor, consilier judeţean ales şi preşedintele PSD Hunedoara. PSD preia conducerea administraţiei judeţene după 12 ani în care CJ Hunedoara a fost condus de PNL, respectiv de preşedintele Mircea Moloţ timp de aproape 11 ani şi de preşedintele în exerciţiu Adrian David.
„Hunedorenii vor şti când PSD greşeşte”
Cu 15 reprezentanţi în CJ Hunedoara pe perioada mandatului dintre 2016 şi 2020, liberalii promit că-şi vor îndeplini cu maximă responsabilitate rolul de opoziţie şi vor sancţiona de fiecare dată, când va fi cazul, greşelile celor de la PSD. „Patru ani de opoziţie, hunedorenii au spus că-i merităm. Noi ni-i asumăm şi sperăm să-i reprezentăm cu cinste pe cei 65.000 de oameni care ne-au acordat votul de încredere. Dincolo de orice analiză post-electorală, nu vom face opoziţie doar de dragul opoziţiei. Niciodată nu o să vedeţi o atitudine negativistă din partea consilierilor liberali, dar vom taxa şi, cu sprijinul presei, hunedorenii vor şti când PSD-ul greşeşte”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.
Adrian David a condus CJ Hunedoara timp de un an de zile, preluând conducerea administraţiei judeţene după o perioadă tulbure în care fostul şef al judeţului Mircea Moloţ a plecat din funcţie, în urma procesului pierdut cu ANI, care l-a declarat incompatibil, el fiind anchetat penal pentru fapte de corupţie. Totuşi, sub conducerea lui David, administraţia judeţului a reuşit să finalizeze la termen două proiecte importante finanţate din fonduri europene, respectiv modernizarea a 18 kilometri de drum către cetatea dacică Sarmizegetusa Regia şi Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Hunedoara, fiind atrase câteva zeci de milioane de euro. Adrian David a fost desemnat candidatul liberalilor la preşedinţia CJ Hunedoara pentru un nou mandat, doar că rezultatele de la urne nu i-au fost favorabile.