Comunitate

Pui: Două modernizări de drumuri, din fonduri câștigate pe filieră guvernamentală

Magdalena Șerban

Printre multe alte investiții câș­ti­gate de conducerea comunei Pui, prin programul național Anghel Saligny vor debuta în perioada urmă­toare două modernizări de drumuri. Obiec­ti­vele sunt foarte importante, în con­di­ți­i­le în care rețeaua locală e una întinsă.

A asfaltat kilometri
de drumuri cât nu au reușit mai marii noștri să facă autostrăzi
„Unul este în Ponor, tot satul, iar ce­lălalt e drumul comunal Ponor-Ohaba-Ponor. E vorba de un proiect integrat. Am avut bătăi de cap din pricină că licitația a fost contestată, am ajuns pe la Curtea de Apel Alba-Iulia unde am câș­tigat, așa că ne vom apuca de lucru, venind și vremea bună. Apoi, tot pe Anghel Saligny mai avem un proiect aflat în licitație pentru asfaltare uliță în satul Hobița, două ulițe în Râu-Bărbat și în centrul Puiului. Va începe și acesta, cât de curând. Sperăm să fie totul în regulă, să nu mai avem piedici care sunt nejustificate, dar ne țin pe loc. Avem o rețea foarte mare de drumuri, fiind 12 sate în componența administrativ-teri­torială. Sunt undeva la 500-600 de kilometri, adică drumuri, străzi și ulițe. Foarte mulți. De când sunt primar am reușit să modernizez 55 de kilometri de drumuri (asfaltare, rigole, șanțuri, etc). Când am ajuns în această poziție, nu era asfaltat nici un metru măcar. Era un drum betonat în Ponor. Atât. Vedem, în continuare, pe ce axe am mai putea depune solicitare de fi­nanțare pentru ce a rămas ne­re­zolvat. Deo­camdată, nu sunt”, a anunțat pri­marul din Pui, Victor Stoica.

Adevăr grăit!
Edilul a mai punctat faptul că în România încă mai e mare nevoie de sprijin financiar oferit în cadrul pro­gra­melor de investiții pentru apă, ca­na­lizare și drumuri. Abia după ce sunt bifate toate aceste utilități ar trebui să se gândească lumea la digitalizare. ,,E ușor să butonezi telefonul, dar ar trebui să ai strictul necesar. E bună digita­li­za­rea, nu zice nimeni că nu aduce eficien­ță mai ales în sistemul public, dar oa­menii au nevoie de condiții decente de trai”, a mai adăugat alesul. Reamintim că „Anghel Saligny” se desfășoară în perioada 2021-2028, având o valoare de 50 de miliarde de lei. Astfel, este adus un beneficiu major României, și anume oportunitatea uriașă pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de a-și putea dezvolta utilitățile publice, în vederea atragerii investitorilor stra­te­gici care să genereze locuri de muncă și venituri către bugetul local, venituri din care se pot asi­gu­ra cotele de fi­nanțare pen­
tru alte noi in­vestiții, in­trând într-un cerc de mo­der­ni­zare ex­trem de pro­­­­fitabil pen­­­tru în­treaga co­mu­­nitate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Cine și de ce-i în­tărâtă? Cârcotași avi­zați din sudul județului ne-au povestit că se pregătește…

o zi ago

Bulina albă

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani Pentru că a reușit să obțină finanțare pentru zeci…

o zi ago

Bulina neagră

Cristian V., recidivist din municipiul Vulcan Pentru că a fost trimis în judecată după ce…

o zi ago

În ce țară trăim! Primă de pensionare de 100.000 de euro la o instituție de stat

Prima de pensionare a unui director de la Romsilva este echivalentul a 100.000 de euro.…

o zi ago

Se întâmplă și de-astea! Bătuți din cauza unui loc de parcare

Polițiștii i-au reținut pe doi frați din Hațeg, după ce ei i-au bătut pe alți…

o zi ago

Grupare infracțională formată din cetățeni români, destructurată după ce a clonat carduri de aprovizionare cu combustibil la benzinăriile din Belgia

O grupare de criminalitate orga­ni­zată formată din cetăţeni români, dar care acţionau în Belgia, a…

o zi ago