Punct final pentru proiectul de retehnologizare a stației de transformare din localitatea Baru
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, și administratorul public Costel Avram au fost prezenți, ieri, la evenimentul prilejuit de finalizarea proiectului de retehnologizare a stației de transformare din localitatea Baru, componentă strategică a infrastructurii energetice din județul Hunedoara.
Patru ani
La inaugurarea obiectivului modernizat au mai luat parte Preasfinția Sa Preasfințitul Părinte Nestor, episcopul Devei și Hunedoarei, conducerea companiei Transelectrica, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Pavel-Casian Nițulescu, reprezentanții ANRE și ai companiei Siemens, care a furnizat echipamentele pentru retehnologizarea stației electrice.
Investiția realizată de compania Transelectrica de modernizare a stației Baru Mare, derulată pe parcursul a patru ani, este o realizare tehnologică de excepție, menită să asigure o funcționare mai sigură și mai eficientă a rețelei. Odată cu realizarea acestei investiții, apar și o serie de beneficii directe: extinderea rețelei de energie electrică, conectarea unor noi consumatori, creșterea calității serviciilor și reducerea pierderilor, ceea ce atrage după sine dezvoltare și progres.
Sursă de inspirație
„Investițiile în modernizarea stațiilor de transformare și a rețelei electrice de transport reprezintă fundația unei dezvoltări durabile pentru județul nostru. De aceea, salut inițiativa Transelectrica de a moderniza și retehnologiza stația de transformare de la Baru. Proiectul pe care îl inaugurăm astăzi este o realizare tehnologică de excepție, menită să asigure o funcționare mai sigură și mai eficientă a rețelei. Este, de asemenea, un pas important către un viitor sustenabil pentru întreaga regiune”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.
Investițiile în infrastructura energetică înseamnă progres tehnologic și sunt o sursă de inspirație pentru tinerele generații, încurajându-le să se implice activ în domeniul ingineriei și al tehnologiei. Județul Hunedoara are nevoie de specialiști bine pregătiți, capabili să continue și să accelereze dezvoltarea infrastructurii energetice.
Consiliul Județean Hunedoara s-a alăturat acestui efort de modernizare și sprijină activ proiectele de infrastructură energetică. Un exemplu concret este repunerea în funcțiune a rețelei de alimentare cu energie electrică pentru o zonă turistică din masivul Retezat. CJ Hunedoara reușit să reactiveze vechea linie electrică aeriană Nucșoara – Cârnic, contribuind astfel la dezvoltarea turismului și la creșterea atractivității zonei.
De asemenea, sprijinim investiția de anvergură aflată în derulare la Termocentrala Mintia, un proiect esențial pentru viitorul energetic al județului. Viitoarea centrală electrică va contribui la creșterea producției de energie electrică și la echilibrarea sistemului energetic national.
Cu această ocazie, președintele Laurențiu Nistor a adresat reprezentanților Ministerului Energiei și ai ANRE o solicitare menită să asigure buna funcționare a infrastructurii energetice din județul Hunedoara și din țară. Cele două instituții li s-a cerut să ia măsurile necesare, astfel încât companiile private care au în exploatare rețele electrice să le întrețină corespunzător. (A.N.)
Câte locuri de muncă s-au redus?
Undeva spre zero…