Punctul „Diverse” produce… frisoane consilierilor liberali din Şoimuş
De o bună bucată de vreme, la Şoimuş, se tot încearcă introducerea punctului „Diverse” pe Ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local. Muncă de Sisif pentru consilierii social-democraţi şi aliaţii lor. Propunerile lor cădeau de fiecare dată, în urma votului celorlalţi consilieri. Un mucalit, reluând un slogan publicitar, spunea: „Prietenii ştiu de ce!”
Copie la indigo a fost şi sedinţa de consiliu, de luni seara. S-a propus din nou un punct „Diverse”, pentru finalul şedinţei, dar acesta a fost surghiunit în mod… democratic, prin dârzul vot al liberalilor. Întrebat, la sfârşit, preşedintele de şedinţă, Ioan Malea, de ce nu a fost acceptat punctul respectiv pe ordinea de zi, acesta a dat un răspuns aiuritor, de genul: „Nu ştiu, nu cunosc”. Cum, nici alţi consilieri liberali nu s-au sinchisit să-şi motiveze… isprava, am apelat, firesc, la cei lăsaţi, din nou, nedumeriţi de atitudinea şi interesele colegilor de consiliu.
Mai puţini ca număr, deci în opoziţie, consilierii PSD şi ALDE se simt reduşi la tăcere şi inutili. De această dată, alături de alţi cetăţeni ai comunei, vreau să afle, în mod oficial, de la autorităţile comunei (şi nu de pe la colţuri de stradă, ori din birturi) ce se întâmplă cu apa potabilă în comună, preţul acesteia şi, nu în ultimul rând, dacă apa din noile reţele din Şoimuş, Bălata şi Boholt este… potabilă.
Inginerul Marcel Vasile, consilier local, şi-a exprimat nedumerirea că localnicilor li se cere câte 100 de lei de gospodărie pentru branşarea acesteia la reţeaua de apă potabilă, atâta vreme cât li s-au dat asigurări că această operaţie va fi făcută în mod gratuit, pe fonduri europene. De asemenea, la solicitarea cetăţenilor din mai multe sate aparţinătoare comunei – Bejan, Păuliş şi Chişcădaga – vrea să afle când va curge apa la robinetele localnicilor. La rândul său, Mirel Daniel Dubar, un alt consilier local, este foarte indignat de tentativele majorităţii de blocare a iniţiativelor consilierilor PSD, cât şi pentru faptul că nu i se permite să semnaleze probleme foarte importante ale comunităţii din care face parte şi pe care o reprezintă. În opinia sa, această comună a ajuns în pragul insolvenţei. Localnicii riscă să rămână fără iluminat public. Se întreabă de ce s-a pierdut o finanţare europeană de 2,7 milioane de euro şi ce s-a făcut cu creditele în valoare de aproximativ şapte milioane de lei angajate de Primăria comunei Şoimuş. Dacă aceste aspecte care făceau, unele dintre ele, şi obiectul punctului „Diverse”, nu au putut fi lămurite în şedinţa consiliului local, ne întrebăm, pe bună dreptate, ce fel de probleme vor să soluţioneze aleşii liberali din Şoimuş, ca să nu deranjeze, vezi, Doamne!, firile simţitoare ale persoanelor din conducerea primăriei.