ComunitateEducatie si cultura

Puterea tămăduitoare a cuvântului

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva cu sprijinul Con­si­liului Județean Hunedoara și în par­teneriat cu Editura Școala Arde­leană din Cluj-Napoca a organizat conferința binecunoscutului medic neu­rolog, profesor Dumitru Constantin-Dulcan, având drept subiect „Puterea vin­de­cătoare a cuvântului”.

Înțelegerea Universului
„Medicul profesor Dumitru Constan­tin-Dulcan nu mai are nevoie de prezentare, cărțile și conferințele sale bucurându-se în ultimii 30 de ani de un succes impresionant din partea unui public tot mai numeros, tot mai interesat de marile probleme ale credinței, ale genezei, ale tainelor Universului. Cărțile sale cu con­ținut eseistic și filozofic, precum „Inte­ligența materiei” (care a circulat clan­destin înainte de 1989), „Somnul rațiu­nii”, „Gândirea omului modern. Culmi și limite”, „În căutarea sensului pierdut”, „Către noi înșine” sau „Mintea de din­colo. Sinteza și semnificația expe­rien­țelor morții clinice” au fost citite și apre­ciate de un număr foarte mare de oameni care au căutat în ele răspunsuri la marile interogații existențiale cu care ne confruntăm în această viață. Pro­fesorul Dulcan a fost însoțit la întâlnirea de la Deva de două invitate speciale: Gianina Sabău Popovici și Liliana Trif, care au scris două cărți cu puternic impact emoțional. Conferința susținută de doctorul Dumitru Constantin Dulcan a adus în fața auditoriului ideile cuprinse în recenta sa carte intitulată Cuvinte alese, carte considerată o chintesență a ideilor profesorului, idei care înceracă să ofere chei de înțelegere a Universului.
Trăim vremuri extrem de complicate, de dureroase, la limita absurdului și de aceea, consideră profesorul Dulcan că „avem nevoie de o nouă conștiință, o nouă gândire, o nouă paradigmă,
o Nouă Spiritualitate”, a susținut Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura