Ediţia a 10-a a celei mai mari competiţii off-road din Europa, „Transilvania Adventure Trophy”, a început, ieri, la Deva, fără fastul din anii precedenţi. Cu mai puţini participanţi, fără „fracul şi papionul” din anii trecuţi, fără competitori din judeţul Hunedoara şi fără elemente de noutate, TAT 2011 s-a dovedit mai puţin atractiv pentru public. Drept dovadă, numai 200 de oameni au înfruntat canicula pentru a asista la etapa prolog, desfăşurată la Pădurea Bejan.
Banii vorbesc şi în regim 4×4
Născut din pasiunea pentru motoare puternice, nevoia de adrenalină şi… bunăstare financiară, Raliul „Transilvania Adventure Trophy” şi-a pierdut din strălucire, din cauza… banilor. Întrecerea a fost un adevărat magnet pentru competitori în anii precedenţi, când criza nu făcea ravagii şi a devenit cea mai populară din Europa, întrucât numai la noi se sacrifică peisajul natural pentru “distracţii” de acest fel. În plus, show-ul era de maximă atractivitate pentru public, graţie elementului de noutate. În acest an însă, la ediţia aniversară, a X-a, scăderea numărului de participanţi care prin taxa de concurs asigură bugetul competiţiei, de la 120 de echipaje la sub 80, a ciobit strălucirea raliului. Organizatorii au tăiat de pe listă elicopterul de survolare, de anul trecut, care asigura securitatea şi imagini inedite pentru fotoreporteri. De la start, au dispărut competitorii din judeţul Hunedoara, care au fost printre protagonişti la clasa hobby. N-au apărut alte elemente de noutate, în ciuda surprizelor anunţate de organizatori, iar publicul şi-a pierdut din interes. Drept urmare, numai aproximativ 200 de oameni au înfruntat canicula pentru a asista la etapa prolog, desfăşurată la Pădurea Bejan.
Şi totuşi, bolizii au făcut show
Chiar şi fără fastul de altădată, cei aproximativ 80 de bolizi 4×4 prezenţi la start au oferit momente spectaculoase în etapa prolog de la Pădurea Bejan. Urmează alte cinci zile de concurs cu căţărări pe pantă, evadări din gropi şi mlaştini sau echilibristică pe marginea prăpăstiilor, care vor testa îndemânarea şi curajul piloţilor şi puterea maşinilor. Concurenţii din 13 ţări ale lumii şi din România vor avea de parcurs între 60 şi 80 de kilometri pe zi, pe un traseu plin de obstacole naturale din zonele montane din judeţ. Competiţia se va încheia vineri, 15 iulie, cu o probă desfăşurată prin apă, după care va fi organizată festivitatea de premiere. Aceasta va avea loc la complexul AquaLand din Deva şi va fi urmată de o petrecere, la care este invitată artista Ellie White.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…