Actualitate

Recursul în casaţie al lui Mircia Muntean, admis în principiu

Natalia Bumbac

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Completul de cinci judecători, a admis, în principiu, recursul în casaţie formulat de fostul edil al Devei, Mircia Muntean (foto), faţă de sentinţa dată în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”.
A trecut abia de procedura de filtru
„Admite, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Muntean Mircia împotriva deciziei penale nr. 80 din 24.04.2017 pronunţată în dosarul nr. 309/1/2017 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la Completul de 5 Judecători – Penal 1. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 15 ianuarie 2018. Dispune citarea recurentului inculpat Muntean Mircia. Definitivă”, se arată în minuta din 11 decembrie de pe portalul Instanţei Supreme. Potrivit purtătorului de cuvânt al ÎCCJ, Stelian Bodeanu, admiterea în principiu a recursului în casaţie este o procedură îndeplinită de Completul de filtru care a dat un termen de judecată a cererii pe fond. Abia soluţia dată de Completul de fond va spune dacă recursul în casaţie depus de Mircia Muntean va fi sau nu soluţionat în favoarea sa. Recursul în casaţie este o cale extraordinară de atac, care poate fi exercitată de toate părţile din dosar şi poate duce la rejudecarea dosarului în cazul în care este admis de Completul care judecă fondul cererii.
Dacă în situaţia de mai sus, fostul edil a înregistrat o mică victorie în instanţă, într-un alt caz, cel în care a cerut revizuirea dosarului în care a fost condamnat pentru abuz în serviciu a pierdut definitiv. Cererea de revizuire s-a judecat în apel, tot la ÎCCJ, fiindu-i respinsă. Decizia a fost dată tot în data de 11 decembrie.
În prezent, Mircia Muntean este încarcerat la Penitenciarul Aiud, unde ispăşeşte pedeapsa de şase ani de închisoare. Acesta a fost condamnat definitiv în 24 aprilie 2017 în dosarul supranumit „Alcoolul la volan” la doi ani de închisoare cu executare. Pedeapsă la care s-au adăugat şi cei patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu, beneficiul suspendării executării pedepsei fiindu-i revocat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura