Categories: Electorale

Românii simt acum direct efectele creşterii economice

Creşterea economică a României din primul trimestru al acestui an a fost de 5% a PIB. Este a doua ca mărime în Uniunea Europeană şi este rezultatul combinat al unor măsuri economice fiabile, dar şi al muncii a milioane de români, indiferent de domeniul în care activează.

Dar, pentru prima dată în ultimiii ani, efectele benefice ale acestei evoluţii economice au fost îndreptate prin politici guvernamentale şi către oameni. Ultimele date statistice au constatat creşterea câştigului salarial mediu net în martie 2019 faţă de martie 2018, cu un plus de 13,7%. Pe fondul acestei creşteri substanţiale şi a unei inflaţii de 4%, creşterea puterii de cumpărare a câştigului salarial mediu net este de 9,3%.
Mai sunt însă şi alte efecte concrete ca rezultat direct sau indirect al politicilor aplicate de guvernul PSD-ALDE. Efectivul salariaţilor din economie a atins un nivel maxim al ultimilor 20 de ani. Rata şomajului şi numărul de şomeri au atins niveluri minime ale ultimilor 28 de ani.
Puterea de cumpărare a salariaţilor a atins un nivel maxim istoric. Puterea de cumpărare a angajaţilor remuneraţi cu salariul minim s-a majorat în luna martie 2019 comparativ cu decembrie 2016 cu 26% în ceea ce priveşte salariul minim standard, cu 41% pentru cei cu studii superioare şi cu 136% în ceea ce priveşte salariul minim pentru angajaţii din construcţii.
Fondul de salarii din România a atins un nivel maxim istoric. Fondul total de salarii din România a fost în 2018 de 81 miliarde de euro, în creştere cu 21 miliarde de euro relativ la 2016, ca urmare a majorării numărului de salariaţi, productivităţii muncii şi câştigului salarial. Iar aproximativ 73% din fondul total de salarii este plătit în sectorul privat al economiei. Productivitatea muncii din România a atins un nivel maxim istoric. Productivitatea orară a muncii din România (exprimată în preţurile din 2010) a fost în anul 2018 cu 46,5% mai mare relativ la 2010 – cea mai mare creştere din UE, comparativ cu o medie europeană de 8%.
Sunt semnale clare că pentru prima dată, după 25 de ani, România are un plan de dezvoltare pentru următorii 25 de ani. Un plan care aduce bunăstare pentru toţi românii, indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, de la ţară sau de la oraş, bogaţi sau săraci.
Guvernarea PSD-ALDE a luat în considerare discrepanţele sociale dramatice provocate de o dezvoltare inegală a societăţii. Promisiunea programatică a PSD că vor fi “mai mulţi români în clasa de mijloc” devine, treptat realitate, iar aceasta înseamnă o Românie mai puternică.
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă, angajat la stat, evident, unde se pare…

2 zile ago

O poveste de 20 de ani, o poveste care merge mai departe. Un proiect de suflet

Petru Mărginean a deținut mai multe funcții în administrația județului. A fost și primar al…

2 zile ago

Bulina albă

Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria Pentru că, deși a preluat o primărie cu probleme, a…

2 zile ago

Bulina neagră

S.M., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce s-a bătut…

2 zile ago

Măsurători cadastrale de toată jena în comuna Lăpugiu de Jos

Mai mulți cetățeni din comuna Lăpugiu de Jos au reclamat la pre­fec­tură că lucrările de…

2 zile ago

Raport aflat pe masa Guvernului: Dezastru în România, în caz de război. Populația nu poate fi protejată

Curtea de Conturi a elaborat un ra­port și recomandă autorităților ela­bo­rarea unei ”Concepții naționale pentru…

2 zile ago