Flash

Ruse, oraşul bulgar legat România prin Podul Prieteniei

1Spirit inovativ, tradiţii culturale, spirit liber – trei etichete care formează cartea de vizită a oraşului bulgar Ruse.
Deseori oraşul este denumit „Mica Viena“ datorită faptului că impresionează prin arhitectura şi situarea sa pe malul Dunării. Primii paşi în oraş vă vor întoarce înapoi cu secole şi vă vor cufunda în istoria sa antică, datată înainte de 5.000 de ani. Cei care doresc să simte atmosfera autentică a oraşului medieval Ruse, trebuie să viziteze ruinele castelului roman din oraş. Castelul a făcut parte din limesul roman şi a dat numele oraşului în acele timpuri – Sexaginta Prista (Portul celor şaizeci de vapoare).
Ruse a fost şi centru al mişcării revoluţionare bulgare. Aici au trăit şi au rămas oasele unora dintre cei mai renumiţi ideologi şi participanţi în această mişcare. Recunoaşterea pentru sacrificiul lor este Panteonul militanţilor Renaşterii. Perla coroanei monumentale a oraşului Ruse este Monumentul libertăţii, care a devenit simbolul localităţii.
Centrul oraşului Ruse captivează prin colierul de clădiri în stil baroc, purtătoare a spiritului marilor castele din Europa de Vest. Printre ele iasă în relief Clădirea fiscului. O clădire care captivează privirea, construită cu mai mult de un secol în urmă, impresionează prin faţada sa extraordinară şi cele şapte figuri delicate pe acoperiş, care întruchipează arta, ştiinţa, agricultura, meşteşugurile, comerţul, apărarea şi zborul liber al spiritului.
Împreună cu obiectivele sale naturale şi arhitecturale, Ruse este portul bulgar al inovaţiilor. Aici a fost construită prima linie de căi ferate din Bulgaria, a fost inaugurată prima tipografie modernă, a fost tipărit primul ziar, oraşul este gazda primei proiectări de film pe ecran, a fost sediul multor consulate.
Dacă sunteţi printre iubitorii naturii sălbatice, Parcul natural ”Rusenski Lom” este un loc care trebuie vizitat. În parc sunt păstrate de capriciile timpului câteva monumente istorice şi culturale importante. Printre ele regăsim ruinele oraşului medieval Cerven – printre cele mai mari centre militare, economice şi culturale de pe timpurile Celui de al Doilea regat bulgar. Aici se află şi bisericile în rocă Ivanovskite skalni tsarkvi – un obiectiv care face parte din lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial.
Nu greşiţi dacă vizitaţi şi Muzeul istoric din Ruse, în care este păstrată comoara tracă de argint de pe timpurile regelui Kotis I din Odrin. Formele rafinate ale vaselor mărturisesc măiestria tracilor în prelucrarea aurului şi argintului.

(Informaţii preluate de pe site-ul http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/turismall)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura