S-a deschis sezonul estival în Staţiunea Geoagiu-Băi
Magdalena Şerban
După lungi emoţii ce au ţinut de reabilitarea drumului judeţean DJ 705, care în urma iernii s-a ales cu cratere aproape la fiecare pas, în minivacanţa de 1 Mai, Staţiunea Geoagiu-Băi şi-a deschis porţile pentru un nou sezon estival. Aici au fost prezenţi mai mulţi invitaţi din rândul autorităţilor locale şi judeţene, parlamentari hunedoreni, precum şi reprezentanţi ai mediului economic, localnici şi, bineînţeles, turişti.
Complexul Băile Daco-Romane, deschis publicului
După festivitate, slujba religioasă, discursul autorităţilor şi momentele artistice, s-a trecut la vizitarea ştrandului din cadrul Complexului Băile Daco-Romane, totul fiind oferit din partea casei. De altfel, în ziua deschiderii, ştrandul din Geoagiu-Băi a fost pus la dispoziţia turiştilor cu titlu gratuit, intrarea fiind liberă. Chiar dacă timpul nu prea a fost unul propice bălăcelii, oaspeţii s-au delectat cu bunătăţi culinare şi au admirat locul care vară de vară este apreciat de mii de turişti. Legat de tarifele practicate în 2019, trebuie precizat că ele rămân la nivelul celor de anul trecut, mai exact 20 de lei pentru copii şi pensionari şi 25 de lei pentru adulţi. În acest tarif este inclus accesul la bazine, la locurile de joacă, spaţii de relaxare şi chiar la şezlong sau baldachin. Complexul pune la dispoziţie un bazin mic, de 1,6 metri adâncime, un altul a cărui adâncime este de la 1,6 metri la 3,8 metri şi bazinul olimpic, de 2,4 metri adâncime, ce va fi pus în funcţiune cel mai probabil după 15 iunie şi, de asemenea, un mini bazin de 50 de cm adâncime, destinat exclusiv prichindeilor. Copiii au parte de spaţii de joacă special amenajate, iar terasa dacică, fast-food-ul, pizzeria şi linia de autoservire promit bucate alese şi în acest sezon. Dincolo de orice, ca de fiecare dată, apa termală va reprezenta nucleul de atracţie.
Drumul judeţean… le cam stătea în drum
“Ce ţine de partea administrativă rămâne an de an în sarcina noastră, motiv pentru care amintesc faptul că pentru sporirea ofertei turistice şi a posibilităţilor de recreere am accesat şi câştigat din bani europeni nerambursabili un program investiţional pentru staţiune. Proiectul urmăreşte construcţia unui parc de distracţii pentru amatorii de sporturi extreme, prin amenajarea unui spaţiu destinat skateboard şi extreme bike, plus un ansamblu de joacă pentru copiii cu dizabilităţi, modernizarea zonei centrale a staţiunii, prin amenajarea unui scuar prevăzut cu locuri de promenadă, zone verzi şi locuri de sport şi joacă. A început deja implementarea investiţiei, iar prin toate acestea avem în vedere creşterea numărului de turişti cu cel puţin 15 procente. Însă visul nostru de suflet ţine de permanentizarea serviciilor, astfel ca staţiunea să nu fie deschisă doar în sezonul cald, ci pe întreaga perioadă a anului. Mulţumesc celor care ne sunt alături mereu, le transmit gândurile mele bune, iar conducerii judeţene doresc să-i adresez mulţumiri speciale pentru că, deşi iniţial ne-a ţinut în suspans, a reuşit ca într-un timp scurt să niveleze asfaltul drumului judeţean ce reprezintă poarta noastră de intrare şi de ieşire din oraşul Geoagiu, deci inclusiv din staţiune. Era foarte deteriorat, iar cetăţenii se plângeau în număr mare că îşi rup maşinile în gropile noastre. De asta am şi întârziat să dăm startul oficial, care de regulă se concretiza înainte de data de 1 Mai, deoarece nu puteam să ne primim vizitatorii în condiţii deplorabile. Însă e bine când totul se termină cu bine. Aşa că vă aşteptăm cu mare drag să ne fiţi musafiri şi să descoperiţi miracolele apei termale, ale celor minerale, ale nămolului, dar şi frumuseţile locurilor care au făcut istorie şi sunt pline de istorie”, a fost invitaţia lansată de Vasile Cărăguţ, primarul oraşului Geoagiu. Reamintim că la ora actuală, staţiunea oferă 1.300 de locuri de cazare, iar agenţii economici şi-au revitalizat serviciile, venind cu diverse noutăţi.