S.P.Î.G.M. Deva îşi extinde producţia de mobilier urban
Magdalena Şerban
Din acest an, Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M.) şi-a diversificat producţia de mobilier urban. O altă noutate este că pe Cetate vor fi amplasate câteva zeci de băncuţe duble, care să le asigure vizitatorilor un popas plăcut.
„În 2018 am produs un număr destul de mare de băncuţe care au fost amplasate în oraş, iar în anul acesta vom realiza şi un alt model, adică băncuţe duble. Având Cetatea Devei în subordine, vom monta câteva zeci de băncuţe aici, pentru a le oferi turiştilor posibilitate de odihnă şi de relaxare. Totodată, mai avem în vedere să facem acest lucru şi în centrul vechi, fiind zonă pietonală. Mai ales în sezonul cald, cei care preferă să ia o gură de aer, serile, o vor putea face fără să fie nevoiţi să stea la terase, ceea ce presupune cheltuială. De asemenea, coşurile de gunoi vor fi schimbate în zona parcurilor şi părculeţelor şi aşa cum am promis, vom trece la reabilitarea locurilor de joacă, care în cea mai mare parte au câte ceva lipsă ori au fost deteriorate. În general, cele mai mari probleme sunt înregistrate la parcurile mari, deoarece sunt frecventate foarte des. În paralel, am început revitalizarea scuarului situat pe DN 7, mai precis în zona McDonald’s până la ieşire, spre Izvor. Nisipul împrăştiat pentru traficul rutier ce este unul intens, plus sarea folosită ca material antiderapant în perioada iernii, toate au fost aduse de vânt în acest scuar. Gardul viu s-a uscat şi oricum a fost plantat haotic, aşa că vom înverzi arealul, prin plantarea a circa 300 de copaci“, a precizat Irinel Faur (foto), directorul S.P.Î.G.M Deva.
Acesta a mai spus că serele îşi continuă activitatea pe timpul iernii, obiectivul principal fiind acela de a spori numărul florilor de vară ce urmează să fie plantate la nivel de municipiu. Muşcatele, begoniile şi petuniile vor fi achiziţionate tot din comerţ, după cum s-a practicat şi până acum, pentru că spaţiul oferit de sere nu este unul atât de generos, implicând riscuri asupra culturilor.