Important a fost faptul că în urma acestor întreceri se vor stabili loturilor cu care România va participa la Campionatele Europene programate în perioada 16-21 decembrie la Mercin-Turcia.
La junioare I nivelul cinci competițional întrecerile au fost dominate net de către gimnastele de la LPS Cetate Deva, iar podiumul de premiere la individual compus a fost în totalitate ocupat de sportivele de la Deva, Ioana Danciu fiind noua campioană națională, ea fiind urmată de Amalia Ghigoarță și de Luana Șerbănescu.
Ioana Danciu și-a trecut în palmaresul personal și medalii cucerite în finalele pe aparate – aur la paralele și bârnă, argint la sărituri și bronz la sol. Amalia Ghigoarță a câștigat finala de la sol, un argint la paralele și două medalii de bronz la sărituri și bârnă, Luana Șerbănescu aduce la palmaresul clubului Cetate două medalii de argint, cucerite la sol și bârnă iar Adina Crișan a cucerit o medalie de bronz la paralele. Menționăm că toate aceste sportive sunt componente ale lotului național de junioare și se pregătesc la Centrul Olimpic din Deva.
Ana Maria Bărboșu, de la CSS Focșani, a dominat competiția de la junioare I nivelul șase, ea fiind noua campioană națională la această categorie, unde a câștigat toate finalele pe aparate.
Revenind la junioarele din lotul de la Deva să amintim aici și antrenorii care alcătuiesc colectivul tehnic: Gina Gogean-Groza, Cristinel Micu, Cătălin Meran și Lucian Sandu, care este coordonatorul colectivului tehnic. Lângă gimnastele pe care le-am nominalizat mai sus mai sunt în lotul junioarelor alte câteva sportive talentate de la cluburi din țară: Andreea Preda, Iulia Trestianu, Ana Maria Turcu, Shakira Cantaragiu, Mara Ceplinschi, care vor completa echipa pentru Campionatele Europene din Turcia.
În întrecerea open a echipelor de club, formația deveană alcătuită din Ioana Danciu, Amalia Ghigoarță, Luana Șerbănescu și Adina Crișan a cucerit medalia de bronz, după echiple de la CS Farul Constața și CS Dinamo București.
Competiția senioarelor a fost una open, la care au fost incluse și junioarele, Silviana Sfiringu de la CS Farul Constanța fiind ocupanta locului I în clasament, ea fiind urmată de Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani), podiumul fiind completat de Ioana Stănciulescu (CS Farul).
Ioana Stănciulescu (CS Farul Constanţa) s-a impus la paralele, bârnă şi sol, duminică, în finalele pe aparate, iar Silviana Sfiringu s-a impus la sărituri și a ocupat locul secund la sol. De apreciat evoluțiile prezentate de Antonia Duță și de Daniela Trică, toate fiind componente ale lotului național de senioare. Maria Holbură (CS Farul), gimnastă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a clasat pe cinci la bârnă (11,767) şi la paralele (10,533). Senioarele sunt pregătite de Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Florin Cotuțiu.
Larisa Iordache (24 de ani) a revenit într-o competiţie oficială după o pauză de trei ani. Gimnasta legitimată la CS Dinamo a evoluat în afara concursului, dar a avut exerciții apreciate cu note mari de arbitre: la bârnă (13,733), sol (13,567) şi sărituri (14,367 – cea mai mare notă din concurs). De remarcat că Larisa Iordache vine după o pauză de două săptămâni din cauza infectării cu Covid-19.
Autor: Lucian Negrea, Reporter Sursa foto: Credit: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia Premierul Marcel Ciolacu lansează…
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, prezent recent în studioul Antena 3 Deva, la emisiunea…
Vorbesc gurile rele că un edil din zonă și-a făcut un plan extrem de ingenios…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a reușit să miște lucrurile foarte bine și…
Dorin S., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru constituirea unui…
Individul ar fi fost drogat când a comis infracțiunea, iar incendiul provocat de el putea…