Actualitate

Salvamontiştii hunedoreni efectuează sute de intervenţii anual

Salvamontiştii hunedoreni efectuează, în fiecare an, peste 450 de intervenţii pentru salvarea persoanelor care au nevoie de ajutor atunci când se află pe munte, conform datelor făcute publice, ieri, cu ocazia Zilei Naţionale Salvamont.

Cea mai grea intervenţie
Anual, peste 85.000 de turişti sosesc în judeţul Hunedoara pentru a practica sporturile de iarnă sau pentru a se deplasa pe cărările de munte, între ei numărându-se şi foarte mulţi străini.
„Iarna intervenim, în special, în zona staţiunilor montane unde vin foarte mulţi turişti la schi. Pe timpul verii, atenţia noastră se îndreaptă spre traseele din Retezat şi Parâng, unde vin foarte mulţi turişti care preferă drumeţiile. Mulţi turişti campează în zonele dedicate corturilor. Pe lângă aceste activităţi curente, salvamontiştii participă la refacerea unor trasee, repară unele podeţe sau indicatoare, ajută la organizarea unor competiţii sportive“, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara. Potrivit acestuia, cea mai grea intervenţie din acest an a avut loc pe 22 aprilie, când doi adolescenţi, care făceau parte dintr-un grup de 50 de persoane, şi-au pierdut viaţa în urma unei avalanşe produse în Masivul Retezat.
Cu ocazia Zilei Naţionale Salvamont, salvatorii montani hunedoreni au luat parte, ieri, la o demonstraţie desfăşurată într-o tabără de copii organizată de Asociaţia „Volsim“, în apropierea Parcului Dendrologic din Simeria. Copiii au putut vedea modul în care se acordă primul ajutor unei victime aflată în stare de pericol pe munte, precum şi felul în care se efectuează transportul unui accidentat până în locul în care poate urca o ambulanţă. În final, salvamontiştii le-au pregătit celor mici o tiroliană de circa 70 de metri. (Sorin Blada, Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura