Sănătate şi siguranţă în activitatea cimentiştilor de la Chişcădaga
Grupul HeidelbergCement a dedicat perioada 23-27 septembrie, unor evenimente ce au marcat „Săptămâna securităţii şi sănătăţii în muncă“, acest lucru însemnând că fiecare zi din intervalul amintit a presupus abordarea câte unei acţiuni specifice tematicii alese.
O săptămână plină
„Sub genericul amintit, s-au desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute mai multe activităţi legate de securitatea şi sănătatea în muncă. De asemenea, s-au efectuat gratuit, atât angajaţilor proprii, cât şi contractorilor de servicii care îşi desfăşoară activitatea pe amplasamentul nostru, în cadrul cabinetului de medicină a muncii, probe funcţionale respirator-ventilatorii. Peste 20 de copii ai angajaţilor au avut ocazia să ia contact direct cu fabrica în care muncesc părinţii lor. Aici, a avut loc o sesiune foto, cei mici fiind dotaţi cu echipamente de protecţie. De subliniat că fiecare copil prezent la manifestare a plecat acasă cu un ghiozdan plin cu dulciuri, cu câte o insignă, un pix şi o şapcă personalizată. Acţiunile s-au finalizat vineri, cu o întâlnire cu autorităţile judeţene şi locale, care a inclus şi vizitarea fabricii de către invitaţi”, a precizat Silvia Pârvu, coordonatorul activităţii de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul CarpatCement Deva-Chişcădaga.
Devine deja tradiţie
„Este pentru a treia oară când organizăm acest gen de activităţi. Faptul că avem 2.826 de zile în care nu s-a înregistrat nici un accident de muncă în rândul angajaţilor este o importantă carte de vizită a companiei”, a arătat Silvia Pârvu. Aceasta a mai declarat că din 2005, semestrial, se desfăşoară un sistem de motivare a angajaţilor, materializat printr-o tombolă cu premii substanţiale, totul pentru obiectivul zero accidente.
Cine este HeidelbergCement
Grupul HeidelbergCement este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl situează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are 52.500 de angajaţi în 2.500 de fabrici din peste 40 de ţări. Cu investiţii ce depăşesc 450 milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România. A pătruns pe piaţa autohtonă în 1998 şi de atunci, îşi menţine poziţia de top. Fabrica de ciment de la Chişcădaga s-a înfiinţat în anul 1972 şi a intrat în funcţiune în 1976, iar în 2000, a fost preluată de concernul german. Capacitatea anuală de producţie autorizată este de 1,65 milioane de tone de ciment.