Cine n-a mâncat dovlecel pane? Sau conopidă pane? Sunt delicioase, nu-i aşa? Ei, aflaţi atunci, că suntem sclavii gusturilor şi nu a beneficiilor pe care ni le aduc aceste legume.
Dacă doriţi să consumaţi legume, ar trebui să ştiţi că alegerea cea mai bună sunt legumele crude, salatele. De ce? Pentru că, dacă le fierbem prea mult sau dacă le prăjim, pierdem esenţialul pe care-l conţine acea legumă, adică vitaminele hidrosolubile (vitaminele din complexul B, vitamina C) şi atunci, le consumăm degeaba. Legumele şi fructele le introducem în alimentaţie pentru marele potenţial de vitamine pe care-l conţin. Or, dacă nu mai avem nimic în ele, atunci ce rost are să le consumăm? Doar pentru că aşa ne-am obişnuit? Şi aici, ajungem din nou la setările şi obiceiurile nesănătoase cu care suntem familiarizaţi şi care nu ne aduc nimic bun, dimpotrivă, ne îmbolnăvesc… Dacă stăm şi ne gândim la făina prin care tăvălim dovleceii sau conopida, ar trebui să ne îngrijoreze toxinele care se formează în urma prăjirii acesteia în ulei. Şi să nu mai vorbim de veşnicul ulei de floarea-soarelui, care este şi-aşa extrem de procesat în urma extragerii şi rafinării, iar apoi, hiper-prăjit la noi în bucătărie…
(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…