Sănătatea din bucate

Controlează-ţi apetitul de dulce cu andive!

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

V-aţi pus vreodată întrebarea de ce majoritatea dintre noi suntem setaţi pe gustul dulce în detrimentul gustului amar? Oare numai pentru că magazinele alimentare şi reclamele de la TV ne susţin înclinaţia pentru dulce prin publicitate agresivă? Cu siguranţă, avem şi noi contribuţia noastră prin comoditatea şi obişnuinţa cu alimentele care ne provoacă la mai puţine experienţe… Şi totuşi, de ce există alimente amare? De ce trebuie să le introducem în alimentaţie?
Cu siguranţă, există o explicaţie, altfel nu degeaba ni le-ar fi dăruit natura! Primul lucru foarte important (pentru persoanele dependente de dulciuri) este că alimentele amare diminuează sensibilitatea faţă de alimentele dulci, dispărând astfel interesul pentru ele. Acesta este un lucru foarte important pentru persoanele care spun că nu pot renunţa la dulciuri. Includeţi în alimentaţia voastră zilnic ridichi, andive, anghinare şi condimente de genul curcumei; aveţi şansa să scăpaţi de dorinţa acută de dulce! Dar nu numai aspectul acesta este important la alimentele amare! Ele stimulează sistemul imunitar, ne menţin plini de energie, reduc inflamaţiile din corp, controlează digerarea grăsimilor… toate acestea prin antioxidanţii pe care-i conţin, prin substanţele fitochimice şi prin mecanismele prin care acestea funcţionează în corpul nostru.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura