Sănătatea din bucate

Influenţa alimentelor asupra stării de spirit

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Majoritatea dintre noi dobândim calităţile hranei pe care o consumăm, de aici şi maxima ayurvedică „suntem ceea ce mâncăm“.
Şi ştiţi de ce se spune aşa? Pentru că, dacă am fi atenţi, am observa că alimentele pe care le consumăm ne influenţează starea de spirit, starea psiho-mentală, imediat în perioada de după masă. Să vă dau nişte exemple: cei care consumă carne devin mai agresivi, fiind mai predispuşi la a avea accese de furie sau alte emoţii negative, spre deosebire de vegetarieni, care devin mult mai calmi şi echilibraţi chiar şi în condiţii maxime de stres. „Mâncatul cărnii întreţine în corpul persoanei respective o legătură invizibilă a corpului cu lumea animală şi cred că individul ar fi înspăimântat dacă şi-ar putea vedea culorile urâţite ale aurei sale invizibile (parţial pusă în evidenţă cu ajutorul fotografiei în efect Kirilian şi ecrane cu dicianină), însoţit fiind de toate sufletele animalelor pe care le-a mâncat.” (Omraam Mikhael). Fiecare aliment are o rezonanţă astrală predominantă, care induce o întreagă gama de emoţii, sentimente, gânduri… specifice vibraţiei planetare respective, deci, dacă vreţi să deveniţi o persoană mai iubitoare, senzuală, „venusiană“, consumaţi mere, cireşe, caise, piersici, grâu; dacă doriţi să aveţi strălucire, autocontrol sau alte calităţi „solare“, consumaţi nuci, seminţe, orez, scorţişoară. Iată, deci, că ne pot fi de un real folos alimentele pe care le consumăm pentru a alege starea de spirit pe care o dorim (bineînţeles, pentru un timp mai îndelungat).

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura