Sănătatea din bucate

Mezelurile şi sănătatea au ceva în comun?

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ştiaţi că după tranşarea animalelor, doar 20 la sută din carne se foloseşte în producţia mezelurilor (salamuri, parizer, cârnaţi şi crenvurşti)?
Carnea este dezosată mecanic şi este obţinută din tendoane, oase, pieliţe în care proteinele sunt inexistente. În compoziţia lor se introduc slănină tare, soia, grăsimi hidrogenate (răspunzătoare de creşterea colesterolului rău), aditivi sintetici, coloranţi… Până aici, doar soia poate juca rolul de aliment „sănătos“, dar nici aceasta nu ştim dacă e modificată genetic sau nu, ori dacă e de calitate inferioară sau nu… Celelalte produse din carne (pastrama, şunca, muşchiuleţul), în care se adaugă procentul de 80 la sută carne, sunt injectate cu apă, sare şi fosfaţi care trag foarte mult la cântar şi (de-ar fi doar asta) afectează sistemul cardio-vascular al consumatorului, ducând în timp la hipertensiune arterială şi diabet. Dar să nu uităm de E-urile din aceste produse „cărnoase“: nitriţi, nitraţi, arome sintetice, coloranţi… Ştiţi că majoritatea acestor aditivi distrug celulele nervoase, ducând în timp la Alzheimer?
Din păcate, în reclame sunt promovate ca fiind foarte sănătoase şi românul le cumpără pentru că sunt ieftine şi ţin de foame… Dar sănătatea oare nu contează pentru noi? N-ar fi timpul să ne întrebăm de ce ne îmbolnăvim şi ajungem să cheltuim banii pe medicamente şi doctori în loc să ne alimentăm  sănătos, punând mai mult preţ pe noi înşine?

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura