Sanatoriul din Geoagiu – tradiţie şi performanţã
Cu o capacitate de 230 de paturi grupate în 115 saloane, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu îşi continuă tradiţia medicală începută în anul 1904. Peste 1.500 de bolnavi îi calcă pragul anual, pentru internare.
Structurat în două secţii cu câte două paliere fiecare şi 155 de paturi, în medie, contractate cu Casa de Sănătate în anul 2012, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu are un colectiv format din cinci medici, 28 de cadre medii (asistente), 16 îngrijitoare şi două infirmiere. Conform directorului medical, dr. Eugen Bulugean, în anul 2011, instituţia a înregistrat un număr de 1.486 de internări, comparativ cu 2010, când au fost 1.760, incidenţa tuberculozei suferind astfel o uşoară scădere. Unitatea deserveşte 23 de judeţe, la care se adaugă şi Bucureştiul.
Ceea ce face sanatoriul şi mai special reprezintă un aparat a cărui utilitate este justificată în întregime. “În cadrul primei secţii, am pus în funcţie în anul 2011, un aparat de înaltă performanţă, numit pletismograf, unic în judeţ, cu ajutorul căruia se realizează investigaţii pentru diagnostic de certitudine a secţiunilor pulmonare cronice. Ne-am programat în acest an schimbarea microscopului la laboratorul de analize medicale cu unul de înaltă performanţă, aşa că îl vom achiziţiona în trimestrul doi sau trei”; a precizat Dorel Bretean (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu. (M. Şerban)
un om extraordinar
Mai exista si bun simt in zilele noastre. felicitari dvs
Hei, unde sunt „Minerii Vaii Jiului” de ce nu zice nimic? Ca la articolul asta li se simte lipsa.