Patronul unei firme care execută lucrările de reabilitare a Palatului Cultural din Lupeni a primit o amendă de 50.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au descoperit că cinci dintre angajaţii săi munceau „la negru”. Pentru acelaşi lucru, a fost amendat şi administratorul unei fabrici de pâine din cartierul Micro 15 din Deva.
Prinşi în culpă, la Lupeni
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, în urma unui control desfăşurat în Valea Jiului, la punctul de lucru al unei firme – organizat la Palatul Cultural din Lupeni – au fost descoperite cinci persoane care nu aveau forme legale de angajare. „Acţiunea a fost special organizată, pentru combaterea muncii nedeclarate în domeniul construcţiilor şi astfel, inspectorii au depistat nereguli la o firmă cu sediul social în localitatea Gherţa Mică, judeţul Satu Mare, ce are punct de lucru în Lupeni. Persoanele lucrau la refacerea şi consolidarea clădirii respective încă din prima decadă a lunii mai a.c., iar în urma verificării identităţii lor în baza de date a angajaţilor constituită la nivel naţional, nu au fost găsite contracte de muncă înregistrate pe numele acestora”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara. Acesta a mai precizat că reprezentanţii firmei respective au refuzat să se prezinte la control cu documentele de personal ale salariaţilor, astfel că patronul a fost amendat cu suma de 50.000 de lei, iar cei cinci muncitori care nu aveau actele de angajare întocmite au primit avertismente din partea inspectorilor.
Control la o fabrică de pâine
Tot zilele trecute, inspectorii au efectuat un control inopinat la o fabrică de pâine din cartierul Micro 15, din Deva, având de mai mult timp informaţii că aici ar fi angajate persoane fără forme legale. Reprezentanţii Serviciului Control şi Relaţii de Muncă din cadrul ITM Hunedoara au depistat în apropierea firmei, trei maşini de transport marfă ale fabricii, ai căror şoferi lucrau fără contracte de muncă. „În plus, pe documentele de transport, figurau numele altor persoane, fapt pentru care a fost sesizată şi Poliţia municipiului Deva, în vederea efectuării unor cercetări pe linia combaterii actelor de criminalitate economico-financiară. S-au mai descoperit deficienţe şi neconcordanţe şi în pontajele şi evidenţele timpului de muncă de la magazinele şi punctele de lucru organizate de societate, astfel că aceasta a fost amendată cu 30.000 lei”, a precizat Sorin Istrate.
Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…
A renunțat la postul călduț și leafa de mii de lei chiar acum când se…
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Natalia Intotero, a anunțat finalizarea construcției…
Prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara Pentru că a fost recompensată…
Iosif N., din Călan Pentru că este acuzat că și-a abuzat sexual propriile fete, una…
O tânără din municipiul Petroșani a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de complicitate la…