Fostul viceprimar, social-democratul Adrian Cordoş (foto), a devenit primar. Cam aşa stau lucrurile în comuna Sarmizegetusa. Cât priveşte consilierii locali, aceştia sunt în număr de nouă. Patru provin de la PSD, trei de la PNL, unul de la Alianţa pentru Hunedoara şi unul de la PSRO. Viceprimar a fost ales cu şase voturi „pentru“, Leontin Dorin Hibais (PSD), fiind şi singura propunere de pe listă.
„Am fost votat de 52 la sută dintre cei care s-au prezentat la urne. Am ocupat fotoliul de viceprimar timp de trei mandate şi am considerat că e timpul să merg mai departe, dar din poziţia de primar. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit sprijinul şi să-i asigur de totala mea implicare în problemele comunităţii şi pe viitor”, spune noul primar din Sarmizegetusa.
Referitor la susţinerea proiectelor de investiţii pe care vizează să le implementeze, acesta a indicat atât sursa europeană de finanţare, cât şi cea guvernamentală. Bugetul local nu este unul prea elastic, tocmai din cauză că nici comuna nu este una prea mare. Se pare că acest aspect devine un impediment chiar şi în accesarea de fonduri de la Uniunea Europeană. Aşa că se va apela la asocieri administrative. „Vorbim de investiţii mari, ce ţin de infrastructură. Avem reţea de alimentare cu apă în trei sate, aşa că ne dorim să depunem prin AFIR, un proiect pe care sper că vom reuşi să-l finalizăm într-o lună, legat de introducerea canalizării în aceleaşi trei sate (Hobiţa-Grădişte, Sarmizegetusa şi Breazova). Pentru restul de localităţi vom încerca să abordăm fondurile guvernamentale. Însă trebuie schimbate studiile de fezabilitate şi să renunţăm la staţiile de epurare prevăzute iniţial, deoarece trebuie să scădem costurile şi să ne încadrăm într-un milion de euro, atât cât este pragul financiar impus. Momentan mă aflu în tratative cu primăriile din jur, care deţin staţii de epurare de capacitate mare, pentru a apela la acestea. Populaţia noastră fiind redusă, costurile generate ar fi prea mari şi nu convin nimănui. Alimentarea cu apă s-a demarat din bugetul local (circa un sfert din valoarea de aproximativ 4,5 milioane de lei cât au însumat lucrările), dar apoi a beneficiat de alocări guvernamentale. Căminele culturale sunt în grafic în patru localităţi, singurul sub semnul întrebării fiind cel din Breazova. Aici este un litigiu de vreo 15 ani, fostul proprietar a fost şi prin închisoare, aşa că vom vedea cum se vor aşterne lucrurile în funcţie de răspunsul dat de justiţie”, a mai arătat primarul comunei Sarmizegetusa. (M. Şerban)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…